Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ελ. Βενιζέλος

1
14

 

Με ασφάλεια προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος τύπου Airbus 320 των αερογραμμών Everjets, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα στον αισθητήρα αποσυμπίεσης καμπίνας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της πτήσης, το αεροσκάφος, που μετέφερε 165 επιβάτες, μετά την απογείωση και ενώ πετούσε πάνω από την Αλόννησο και ανερχόταν τις 23.000 πόδια, έδωσε προειδοποιητική ένδειξη στο πιλοτήριο ότι τμήμα του συστήματος βαλβίδων συμπίεσης δεν ήταν στη σωστή θέση.

Παρά το γεγονός ότι η συμπίεση στο αεροσκάφος ήταν η ενδεδειγμένη και δεν παρουσιάστηκε απόκλιση ή αστάθεια, κρίθηκε ορθό, με βάση και τις συστάσεις των εγχειριδίων της εταιρείας, το αεροσκάφος να κατέλθει αμέσως σε υψόμετρο ασφάλειας και να ζητηθεί έκτακτη προσγείωση.

Το αεροσκάφος κατήλθε αμέσως σε ύψος 10.000 ποδών και κατευθύνθηκε προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος παρουσιασε πρόβλημα και στις 25 Ιουλίου σε πτήση από Λάρνακα για Αθήνα η οποία τελικά έγινε με άλλο αεροσκάφος μετά από πολλές ώρες γιατι δεν επιδιορθώθηκε η βλάβη. Η δικαιολογία της εταιρίας ήταν ότι το αεροσκάφος ήταν 18 ετών γι αυτό και παρουσίασε πρόβλημα. Όχι ότι αυτοί το ναυλώσανε από την everjet και εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν σε πτήσεις. Για όνομα του Θεού, τι περιμένουν να θρηνήσουμε και πάλι θύματα; Ας παρέμβει κάποιος αρμόδιος επιτέλους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here