Αναγνωστοπούλου: Δεν αλλάζει φέτος το εισαγωγικό σύστημα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

0
8

 

«Δεν αλλάζει το εισαγωγικό σύστημα σε πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ από τη μια στιγμή στην άλλη και από τη στιγμή που έχουν διανύσει το 1/3 της χρονιάς», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ να αλλάζει μέσα στο επόμενο έτος.

«Είμαστε στο μέσον της χρονιάς και δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει. Το ’17 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, εκεί βεβαίως θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις», συμπλήρωσε.

Η κ. Αναγνωστοπούλου υπενθύμισε επίσης ότι αρχίζει άμεσα εθνικός διάλογος, στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστεί και το θέμα των εξετάσεων. Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόταση του επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κ. Λιάκου, να μην υπάρχουν εξετάσεις, με εξαίρεση κάποιες σχολές, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας είπε ότι πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί».

«Πρέπει να πούνε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τί θέλουν, τί μπορούν να σηκώσουν, πώς μπορεί να γίνει, γι΄αυτό δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτε», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here