Αναγνωστοπούλου: Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοιχτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις

0
2
Arrival of ministers at the Presidential Palace for the inauguration of the new government, Athens, Greece on September 23, 2015. / Άφιξη υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία την νέας κυβέρνησης, Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2015.

 

«Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις και το πολεμάμε», δήλωσε σήμερα στην Πάτρα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο. Σχετικά με τους συμβασιούχους του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η κ.Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και εξήγγειλε νομοθετική ρύθμιση.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η κ.Αναγνωστοπούλου είπε ότι είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις, όπως,επίσης, τα «κόκκινα» δάνεια και το ασφαλιστικό. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω σε πράγματα που θα πλήξουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα τις πιο ευάλωτες, για αυτό ακριβώς είμαστε σε διαπραγμάτευση και το πολεμάμε».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με τους συμβασιούχους του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «τους έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και μετά θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση, για να έχουν ένα ανθρώπινο εργασιακό καθεστώς».

Όσον αφορά το εορτασμό της σημερινής ημέρας, η Σία Αναγνωστοπούλου είπε ότι «όπως τότε, έτσι και σήμερα, είμαστε σε μία περίοδο που χρειάζεται μεγάλη αντίσταση για να αντέξουμε και πιστεύω ότι εάν έχουμε αλληλεγγύη ο ένας με τον άλλον, θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά». «Επίσης θέλω να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο και η αντοχή της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από την αλληλεγγύη που θα δείξουμε ο ένας για τον άλλον, η μία τάξη για την άλλη».

Ταυτόχρονα, ευχήθηκε «καλό κουράγιο σε όλους μας και στον λαό που δοκιμάζεται και στην κυβέρνηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here