Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, για να μην «κουρευτούν» οι καταθέσεις

Γράφει: aixmi

Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι επικεφαλής των θεσμών με κύρια θέματα στην ατζέντα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα capital controls, ενώ υπήρξε και συνεργασία του Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας επιδιώκει την άμεση δρομολόγηση των σχςτικών διαδικασιών ώστε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου μιας και την 1η Ιανουαρίου του 2016, ενεργοποιείται πανευρωπαϊκά η Κοινοτική Οδηγία για το «bail in» δηλαδή και τη συμμετοχή των καταθετών και ομολογιούχων.

«Ο στόχος είναι να γίνει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να αποφευχθεί το bail in των καταθετών» δήλωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με πηγές της ΤτΕ το πιο πιθανό είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει όπως την τελευταία φορά μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως και το 2012 και όχι μέσω δανείων από τον ESM δηλαδή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

 

 

 

*Στις φωτογραφίες η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, ο εκπρόσωπός του ESM στην Αθήνα είναι ο Ιταλός Νικολά Τζιαμαριόλι και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΚΤ στην Αθήνα Ράσμους Ρούφερ

 

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code