Ανακοίνωση με αιχμές από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη

0
6

Ανακοίνωση με αιχμές για όσους «ανέχονται ή συγκαλύπτουν αυτούς που εγκληματούν» εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με τα επεισόδια που είχαν συμβεί στο Σύνταγμα στις 15 Ιουλίου.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο προσπαθεί να ελέγξει κάθε τυχόν εκτροπή των αστυνομικών δυνάμεων αλλά περιμένει και από τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτούς που προκαλούν επικίνδυνα επεισόδια (με βόμβες μολότοφ εμπλουτισμένες με πέτρες και σίδερα) και όχι να ανέχονται ή να συγκαλύπτουν αυτούς που εγκληματούν, να τους χαρακτηρίζουν κοινωνικούς αγωνιστές, να αμφισβητούν τη Δικαιοσύνη και να πιέζουν να μη συλλαμβάνονται όσοι ασκούν βία».

Αναφέρεται επίσης ότι οι συλλήψεις έγιναν «διότι η απρόκλητη ρήψη μολότοφ έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών που ειρηνικά διαμαρτύρονταν».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως οι συλληφθέντες δικάστηκαν και τέσσερις από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές από 6 μήνες έως 3 χρόνια με αναστολή, ενώ για τους άλλους ορίστηκε τακτική δικάσιμη και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Και επιπλέον ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί για τους οποίους η δικαιοσύνη θα αποφανθεί στις 25-9-2015.

Επιπλέον τονίζεται ότι το υπουργείο έχει ήδη διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν παραπτωμάτων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ακόμη επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που κάποιος συλληφθείς έχει τραυματισθεί όλη την αποκατάσταση της υγείας του θα αναλάβει το Υπουργείο, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, ούτε για τους δύο που ζήτησαν προφορικά ιατρική εξέταση και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο χωρίς να διαπιστωθεί κάτι ή να καταγγελθεί από τους προσαχθέντες βίαιη συμπεριφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here