Ανακρίνεται ο Μπλάτερ – Σε εξέλιξη το σκάνδαλο της FIFA

0
5

 

Tελικά μόνο ανεξήγητη δεν ήταν η ακύρωση της συνέντευξης Τύπου του Σεπ Μπλάτερ, το απόγευμα της Παρασκευής, αφού ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA δέχθηκε αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γενικό εισαγγελέα της Ζυρίχης, ο οποίος τον ανέκρινε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η έρευνα είναι για εγκληματική κακοδιαχείρηση και υπεξαίρεση.

«Η εισαγγελική αρχή πραγματοποίησε έρευνα στα κεντρικά γραφεία της FIFA στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015 μαζί με την Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Αστυνομία. Στο γραφείο του προέδρου της διεξήχθη έρευνα, ενώ αρκετά δεδομένα κατασχέθηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία όμως συμπλήρωσε πως οι ανακρίσεις αυτές είναι μέρος της συνεργασίας τους με τις αρχές.

Η ανακοίνωση της FIFA

«Από τις 27 Μαΐου του 2015, η FIFA συνεργάζεται με τις Αρχές και έχει συμμορφωθεί με όλα τα αιτήματα για αρχεία, δεδομένα και άλλες πληροφορίες. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας καθ’όλη τη διάρκεια της έρευνας. Σήμερα στο κεντρικά γραφεία της FIFA εκπρόσωποι του γενικού γραφείου του Εισαγγελέα συνέχισαν τις ανακρίσεις και κατάσχεσαν αρχεία σχετικά με την έρευνα. Η FIFA συνεργάστηκε στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των αρχών».

Ο Μπλάτερ επρόκειτο να μιλήσει για πρώτη φορά από τότε που ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Ζερόμ Βαλκ, τέθηκε σε άδεια μετά τις καταγγελίες αναφορικά με τις πωλήσεις εισιτηρίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Η συνέντευξη Τύπου αναμενόταν να δώσει πληροφορίες για τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που ολοκληρώθηκε.

Ο Μπλάτερ έχει φύγει μόνο μια φορά από τη Ζυρίχη, για ταξίδι στη Ρωσία, από το Μάιο, όταν συνελήφθησαν 14 υψηλόβαθμα στελέχη από τους χώρους του ποδοσφαίρου και του αθλητικού μάρκετινγκ για ξέπλυμα χρήματος και άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με διαφθορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here