Εξώδικο στο Λιμενικό – Αναμένεται η κατάθεση της τέταρτης επιβάτιδος του ταχύπλοου

0
13

 

 

Εξώδικη διαμαρτυρία προς το Λιμενικό έστειλε ο δικηγόρος της οικογένειας Κατιφέ, Αλέξης Κούγιας, διατυπώνοντας εννιά «καυτά» ερωτήματα σχετικά με την τραγωδία στην Αίγινα.

Μάλιστα δίνει προθεσμία 24 ωρών στον επικεφαλής του Λιμενικού για έγγραφη απάντηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επειδή είστε ο επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος, το οποίο διενήργησε την αστυνομική προανάκριση, αιτούμαι όπως άμεσα εντός 24 ωρών από τη λήψη του παρόντος εγγράφου μου απαντήσετε εγγράφως«.

Συγκεκριμένα τα εννιά ερωτήματα που διατυπώνει ο κ. Κούγιας είναι:

1. Πού ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ κατά το χρόνο του εγκλήματος;

2. Ποιοι πράγματι επέβαιναν σε αυτό;

3. Ποιο ήταν οι χειριστές των εξωλεμβίων φουσκωτών σκαφών, τα οποία φυγάδευσαν το δράστη και τους πράγματι επιβαίνοντες;

4. Ποιοι εμφανίζονται στην κατάσταση επιβαινόντων, η οποία θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε Λιμεναρχείο;

5. Πότε ανεχώρησε από το σημείο, όπου ευρίσκετο το σκάφος ΝΤΟΥΕΝΤΕ;

6. Ποια πορεία ακολούθησε το ως άνω σκάφος μέχρι σήμερα;

7. Πού βρίσκεται σήμερα;

8. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους;

9. Για ποιο λόγο οι λιμενικές αρχές Αίγινας, ενώ πληροφορήθηκαν από το Θρασύβουλο Λυκουρέζο πώς έγινε η διαφυγή του, δεν ασχολήθηκαν καθόλου, έστω κάνοντας μια τυπική έρευνα στο συγκεκριμένο σκάφος, για να διαπιστώσουν αμέσως ποιοι ευρίσκοντο μέσα σε αυτό κατά το έγκλημα;”.

Στο μεταξύ, σήμερα ή αύριο αναμένεται να καταθέσει η Θεοδότη Καρακάση, η τέταρτη επιβάτις του μοιραίου ταχύπλοου που εμβόλισε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, ανοικτά της Αίγινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», η 65χρονη τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Αίγινας και είπε ότι δεν προσήλθε για κατάθεση γιατί βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον εμβολισμό του τουριστικού σκάφους από το ταχύπλοο Duende.

Η Καρακάση φέρεται να είπε στους λιμενικούς ότι περίπου 2 ώρες μετά το ναυτικό δυστύχημα, στις 14:10 το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου, πήρε το πρώτο πλοίο για Αθήνα, το «Άγιος Νεκτάριος», και έκτοτε, υποστήριξε, ότι κλείστηκε στο σπίτι της σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here