Αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων επανεξελέγη ο Κ. Μίχαλος

0
10

 

    Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων επανεξελέγη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων που συνήλθε στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Μίχαλος, στην παρέμβασή του, εστίασε στα δύο ζητήματα που απασχολούν σήμερα το σύνολο της Ε.Ε., αλλά και την Ελλάδα ιδιαίτερα. Και συγκεκριμένα στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και στην εφαρμογή του νέου προγράμματος στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι σήμερα η Ευρώπη οφείλει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε σε σχέση με την κρίση χρέους. Να λειτουργήσει με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα. Εάν δεν το κάνει, το φάσμα του απομονωτισμού, ακόμη και του εθνικισμού, θα γίνει ακόμη πιο ορατό.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων τόνισε ακόμη η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση υπερβαίνει τις δυνατότητες οποιασδήποτε χώρας να αντιμετωπίσει μεμονωμένα. Χρειάζεται συνεκτική και ολοκληρωμένη διαχείριση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι με τη νέα συμφωνία και τα μέτρα που αυτό φέρνει, θα βαθύνει η ύφεση στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία σε ό,τι αφορά την αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here