Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος: «Μικρή σημασία έχει το νόμισμα»

0
5
ÓõíÜíôçóç áíôéðñïóùðåéþí ôïõ ÓÕÑÉÆÁ, ìå åðéêåöáëÞò ôïí Ðñüåäñï ôïõ êüììáôïò Áë. Ôóßðñá, êáé ôùí Ïéêïëüãùí- Ðñáóßíùí óôá ãñáöåßá ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ôçí ÔåôÜñôç 7 Éáíïõáñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Αν ήμουν επιχειρηματίας θα επένδυα σήμερα, το αν αύριο θα υπάρχει δραχμή ή άλλο νόμισμα έχει μικρή σημασία δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις και υποδομές για την πράσινη ανάπτυξη και την καινοτομία».

Αν και ο ίδιος δήλωσε υπέρμαχος του ευρώ και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, πρόσθεσε ότι το νόμισμα είναι ένα εργαλείο. «Δεν νομίζω ότι η Τουρκία που έχει τη λίρα έπαθε τίποτα. Αν δεν τα βρουν οι εταίροι αυτό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα. Και στη δεκαετία του ’50 μετά τον εμφύλιο υπήρχε διπλό νόμισμα στη χώρα, καθώς οι σοβαρές συναλλαγές γίνονταν με λίρες ωστόσο υπήρξε ραγδαία ανάπτυξη και επιχειρηματικές ευκαιρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.

Τέλος, ο κ. Τσιρώνης τάχθηκε υπέρ της απεξάρτησης από το πετρέλαιο άμεσα και το λιγνίτη μεσοπρόθεσμα ενώ άσκησε κριτική σε «συναδέλφους υπουργούς» που αντιμετωπίζουν με συντηρητικό τρόπο τη στροφή της οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής οι οποίες αποκτούν τρομακτικές διαστάσεις καθώς προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 700 δισ. ευρώ ως το 2100.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here