Αναποφάσιστοι & ντιμπέιτ κρίνουν τις εκλογές -Μεγαλύτερη η δεξαμενή του Σύριζα

0
11

Τα τελευταία 24ωρα έχει ανέβει η συσπείρωση των ψηφοφόρων του Σύριζα, αλλά έχει αυξηθεί περισσότερο η αντίστοιχη των οπαδών της ΝΔ, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η ψαλίδα της διαφοράς και οι δημοσκόποι να μιλούν τώρα για ουσιαστική ισοδυναμία των δυο κομμάτων.

Οι αναποφάσιστοι, που παραμένουν πολλοί, θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Τα γκάλοπ δείχνουν ότι περίπου ένας στους δυο είχε ψηφίσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο -περίπου 9% του εκλογικού σώματος. Συνεπώς, ο Σύριζα έχει θεωρητικά μεγαλύτερη «δεξαμενή» -μένει να αποδειχθεί, βέβαια, αν το αυτό το «θεωρητικά», πρόκειται να αποδώσει στην κάλπη.

Τα δυο ντιμπέιτ, και ειδικά εκείνο μεταξύ Τσίπρα –Μειμαράκη, θα παίξει σημαντικά ρόλο. Ο αρχηγός του Σύριζα θα τα πάει τόσο καλά όσο το 2009 ή θα δυσκολευτεί πολύ, λόγω αδειάσματος της αντιμνημονιακής φαρέτρας του; Και ποια εικόνα θα δώσει, άραγε, ο πρόεδρος της ΝΔ; Θα πείσει ότι εκτός από οικείος και συμπαθής, μπορεί να είναι και αποτελεσματικός ως κυβερνήτης της χώρας;

Η μεγάλη δυσκολία του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι σχεδόν το 40% όσων τον είχαν εμπιστευτεί τον Ιανουάριο, θεωρεί «κακό» το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Ας θυμηθούμε ότι μεγάλο τμήμα πολιτών είχαν ψηφίσει Σύριζα, έχοντας πεισθεί, αν όχι πως θα καταργήσει το μνημόνιο, τουλάχιστον πως θα πετύχει κάτι καλύτερο απ’ ό,τι οι προηγούμενοι.

Η διάψευση της ελπίδας υπήρξε καταιγιστική και κόστισε ακόμη περισσότερο στον κόσμο αυτό, επειδή ακολούθησε τη «μεθυστική» εβδομάδα του δημοψηφίσματος και τη μετατροπή του «Όχι» σε «Ναι σε όλα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here