Ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του Airbus της EgyptAir

0
7

 

  Φως στα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη συντριβή το μοιραίο Air Bus της Egypt Air τον Μάιο αναμένεται να δώσουν τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη διερεύνηση των μαύρων κουτιών.

Το δεύτερο μαύρο κουτί της πτήσης MS804 της EgyptAir που συνετρίβη στην ανατολική Μεσόγειο έχει ανασυρθεί από τον βυθό, ανακοίνωσαν Αιγύπτιοι ερευνητές.

Η αιγυπτιακή επιτροπή που ερευνά τη συντριβή τον περασμένο μήνα του αιγυπτιακού αεροσκάφους στην ανατολική Μεσόγειο έκανε την ανακοίνωση αυτή μία ημέρα μετά τον εντοπισμό του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης.
Το δεύτερο μαύρο κουτί είχε διαλυθεί, αλλά φαίνεται να έχουν διασωθεί τα στοιχεία που θα δείξουν τα τεχνικά στοιχεία του αεροσκάφους, την ταχύτητα και την κατεύθυνση που είχε λίγο πριν τη συντριβή.

Το πρώτο μαύρο κουτί περιέχει όλα τα ηχητικά και τις συνομιλίες μέσα στο πιλοτήριο που θα αποκαλύψει τι διημείφθη ανάμεσα στους πιλότους τα τελευταία λεπτά πριν την πτώση του αεροπλάνου στα νερά της Μεσογείου.

To αεροπλάνο της EgyptAir το οποίο πέταγε από το Παρίσι με κατεύθυνση το Κάιρο συνετρίβη στις 19 Μαϊου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 66 επιβάτες και το πλήρωμα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here