Αναστασιάδης για το Κυπριακό: Δεν μπορώ να δώσω αισιόδοξη νότα

0
6

 

Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Αναστασιάδης με το πέρας της συνάντησης ανέφερε πως την πρόοδο σε ορισμένα θέματα, δεν μπορεί να δώσει «μία αισιόδοξη νότα», αν δεν ξεπεραστούν προβλήματα που υπάρχουν στο περιουσιακό, το εδαφικό και το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Επιπλέον σχολίασε πως η μη αναφορά στο σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο, σε λύση του Κυπριακού το 2016, «είναι θέμα προσγείωσης στις πραγματικότητες».

Επίσης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι εννοεί ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ λέγοντας ότι θα υπάρξει αλλαγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Στη συνάντηση της επόμενης Παρασκευής, 29 Ιουλίου, θα γίνει, για πρώτη φορά, συζήτηση στα κρίσιμα ζητήματα του εδαφικού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων. «Θα γίνει ένα «brain storming», μία ανταλλαγή απόψεων, γενικότερα, για να δούμε η κάθε μία των δύο πλευρών πού στοχεύει και πόσο μπορεί να επιτευχθεί μία συναντίληψη και για τα μείζονος σημασίας θέματα, όπως είναι οι εδαφικές αναπροσαρμογές, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις, που είναι απόλυτα συνδεδεμένα και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο περιουσιακό», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here