Αναστασιάδης: Τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία βεβαίως αφορούν την Κύπρο

0
4

 

Τη θέση ότι «τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία βεβαίως αφορούν την Κύπρο και ιδιαίτερα τις εν δυνάμει διαπραγματεύσεις», εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία την περασμένη Παρασκευή. Οι δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη έγιναν έξω από την οικία του Γάλλου πρέσβη, όπου ο Πρόεδρος υπέγραψε το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια, σύμφωνα με τον κυπριακό «Φιλελεύθερο».

Ερωτηθείς για το πραξικόπημα στην Τουρκία και τις τυχόν επιπτώσεις του στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν βλέπω να υπάρχει αυτή την ώρα τουλάχιστον η οποιαδήποτε ανάγκη να κρίνουμε για τις συμπεριφορές που θα ακολουθήσουν όσον αφορά το Κυπριακό. Είναι κάτι που οπωσδήποτε όμως μας απασχολεί. Για αυτό έχω συγκαλέσει το απόγευμα το Γεωστρατηγικό Συμβούλιο και έχω καταρχάς ορίσει για τις 27 (του μηνός, σύσκεψη) για το Εθνικό Συμβούλιο αλλά αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι αδυνατούν, εκείνη τη μέρα είναι και το Συνέδριο των Αποδήμων».

Πρόσθεσε ότι θα είναι σε επαφή με τους αρχηγούς (των κοινοβουλευτικών κομμάτων) «για να οριστεί (σύσκεψη) το συντομότερο, όχι γιατί μπορεί η Κύπρος να καθορίσει τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία, αλλά γιατί τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία βεβαίως αφορούν την Κύπρο και ιδιαίτερα τις εν δυνάμει διαπραγματεύσεις».

Σε ερώτηση πώς βλέπει η Κύπρος τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «παρά το γεγονός ότι ο καθένας βεβαίως καταδικάζει κάθε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας θέλουμε να ελπίζουμε ότι η δημοκρατικά εκλελεγμένη κυβέρνηση δεν θα συμπεριφερθεί ωσάν να επικρατούσε το πραξικόπημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here