Αναστέλλεται η επίσχεση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ

0
4

Αναστέλλουν από σήμερα Πέμπτη την επίσχεση παροχής υπηρεσιών οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, όπως αποφάσισε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), μετά τη χθεσινή συνάντησή της με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

«Αποφασίζουμε την αναστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Σε περίπτωση υπαναχώρησης, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου σε δυναμικές κινητοποιήσεις τα μέλη της από 1 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Ελευθερίου.

Όπως προκύπτει από τη συνάντηση, ο ΕΟΠΥΥ εντός των επόμενων ημερών θα εξοφλήσει ιατρικές πράξεις και επισκέψεις του μηνός Μαρτίου, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα αποπληρώσει τις ιατρικές πράξεις του μηνός Απριλίου.

Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ετών προ του 2012, και εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των οφειλών του έτους 2012.

Επίσης θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση της παράτασης της σύμβασης των γιατρών μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ εντός του Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για σύναψη σύμβασης των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, δίνοντας οριστικό τέλος στο καθεστώς των συνεχών παρατάσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here