Αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

0
4

 

 

 Αναστέλλεται η εκτέλεση των αποφάσεων κατεδάφισης αυθαιρέτων εντός δασικών εκτάσεων μέχρι την κύρωση των οικείων δασικών χαρτών.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι διαδικασίες ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών που έχουν συνταχθεί, αναρτήθηκαν ή αναμένεται η ανάρτησή τους στα πλαίσια του Εθνικού Κτηματολογίου ρυθμίστηκαν από το ν. 3889/2010.

Η κύρωση των δασικών χαρτών της χώρας θα άρει κατά τρόπο αποφασιστικό αμφισβητήσεις ως προς τη νομιμότητα ανέγερσης κτισμάτων εντός δασικών εκτάσεων, εντασσόμενων σε χαρακτηρισμένους οικισμούς ή μη, η δε κατεδάφιση τους προ της κυρώσεων των χαρτών θα προκαλούσε μη αναστρέψιμη πραγματική κατάσταση.

Η αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων κατεδάφισης που προβλέπεται από την διάταξη υπαγορεύεται εξάλλου, και από την ανάγκη επικαιροποίησης των διοικητικών στοιχείων επί των οποίων βασίστηκαν αποφάσεις κατεδαφίσεως, (εκδοθείσες σε κάποιες περιπτώσεις προ δεκαετιών που δεν έχουν έως σήμερα εκτελεστεί.

tropologia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here