Αναστέλλονται οι πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και Σαρμ ελ Σέιχ

0
6

Στην αναστολή των επιβατικών πτήσεων βρετανικών αερογραμμών από και προς το αιγυπτιακό αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ προχώρησε η βρετανική κυβέρνηση, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους στο Σινά, το Σάββατο.

«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να ευθύνεται για τη συντριβή εκρηκτικός μηχανισμός πάνω στο αεροπλάνο» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ μετά από συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων,  στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Συνιστούμε τώρα όλων των αεροπορικών ταξιδιών μέσω του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ, εκτός των απολύτως αναγκαίων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν βρετανικές επιβατικές πτήσεις προς το Σαρμ ελ Σέιχ, προς το παρόν» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να επικαιροποιήσουν την ταξιδιωτική οδηγία προς την χερσόνησο του Σινά, καθώς είναι ήδη σε ισχύ μία από τον περασμένο Μάρτιο. Η ταξιδιωτική οδηγία συνιστά στις εταιρείες με επιβατικές πτήσεις να αποφύγουν τις χαμηλές πτήσεις (κάτω από 7.900 μέτρα) πάνω από το Σινά, λόγω αυξημένου ρίσκου που αφορά τις δραστηριότητες εξτρεμιστών.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση απέρριψε πάντως τους ισχυρισμούς του Ισλαμικού Κράτους ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροπλάνου, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου αντέδρασε με θυμό σε δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι υπήρχαν υποψίες ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω βόμβας.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Χάμοντ έγιναν ενώ η Βρετανία προετοιμάζεται να υποδεχθεί σε επίσημη επίσκεψη τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αυτή την εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here