Ανασύσταση του ΚΥΣΟΙΠ και του κυβερνητικού συμβουλίου κοινωνικής πολιτικής

0
3
͝ᠳ�� 쥠� 尩ꥶ᫞򠴹�᭥鳴�߷場筠Աߴ砱8 ɯ��13 �� ӡ족ܲ 󴯠𱹨�񣩪�㱡�. Űߠ���ꡭ 褐�ﵳ岠頻ﭯ쩪ݲ 宥럮婲, �ݴ񡠰ﵠ𱝰婠�뜢婠砥뫧�ޠ굢ݱ�笠ꡨ򠪡頯頡𯪱ᴩ꯰艹󥩲. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

 

Στην ανασύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, αλλά και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής προχώρησε η κυβέρνηση με πράξη του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Στο ΚΥΣΟΙΠ, θα προεδρεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ως πρόεδρος και οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις συνεδριάσεις θα παρίσταται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ενώ όποιοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί , γενικοί και ειδικοί γραμματείς κληθούν από τον πρόεδρο, τον κ. Δραγασάκη ή σε περίπτωση κωλύματος του κ. Τσακαλώτου, θα παρίστανται μεν αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Το ΚΥΣΟΙΠ –το οποίο θα συνεδριάζει τουλάχιστον ανά 15νθήμερο– θα έχει αρμοδιότητα για τον συντονισμό, την προώθηση και την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος, τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος καθώς και τα θέματα ανταγωνισμού και ελέγχου της αγοράς.

Επίσης, το ΚΥΣΟΙΠ θα είναι αρμόδιο για την επεξεργασία και διαμόρφωση των στρατηγικών της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους.

Αντίστοιχα, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, θα προεδρεύει και πάλι ο Γιάννης Δραγασάκης ενώ θα μετέχουν οι υπουργοί Παιδείας, Εργασίας, Υγείας και Πολιτισμού. Όλοι οι υπόλοιποι υφυπουργοί ή αναπληρωτές υπουργοί που θα καλούνται ή θα παρίστανται, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here