Αναβλήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο λόγω… χορηγίας της Χ.Α

0
5

 

Σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς η πρόσκληση και χρηματοδότηση της εκπαιδευτικής εκδρομής στις Βρυξέλλες, έγιναν από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριο Συναδινό.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ευρωβουλευτής της Χ.Α απεβλήθη από το Ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας της ακραίας «αντιδημοκρατικής έκφρασης των νεοναζιστικών του απόψεων«.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε «έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με τη χορηγία ευρωβουλευτή που πρόσφατα απεβλήθη του Κοινοβουλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, εξαιτίας της ακραίας αντιδημοκρατικής έκφρασης των νεοναζιστικών του απόψεων».

Όπως επιπλέον τονίζεται στην ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας «από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση, τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος» και συμπληρώνεται ότι θα πρέπει να απεμπλακεί από τα κόμματα όλο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here