Αναβολή στο θέμα της έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

0
7

Το Συμβούλιο Εφετών ανέβαλε για τις 6 Μαίου την απόφαση για το αν θα εκδοθεί ή όχι ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην Κύπρο, όπως έχουν ζητήσει οι δικαστικές αρχές της Μεγαλονήσου, κατηγορώντας τον επιχειρηματία για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση, κ.α.

Το Συμβούλιο  ζήτησε από τις αρχές της Κύπρου να περιγράψουν τον τόπο και το χρόνο κάθε πράξης, καθώς και να χαρακτηρίσουν νομικά τις πράξεις που αποδίδουν στον κατηγορούμενο.

Οι συνήγοροι του κ. Μπόμπολα,  Μιχ. Δημητρακόπουλος, Π. Τσιρίδης και Ηλίας Αναγνωστόπουλος, υποστήριξαν ότι τα φερόμενα αδικήματα που του αποδίδουν οι Κύπριοι έχουν τελεστεί στην Ελλάδα, άρα δεν έχουν δικαιοδοσία τα κυπριακά δικαστήρια αλλά τα ελληνικά. Στην απολογία του ο επιχειρηματίας  αρνήθηκε τις κατηγορίες και ανέφερε ότι επιθυμεί να δικαστεί στην Αθήνα.

«Πιστεύω πως θα δικαστώ ψύχραιμα και δίκαια εδώ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όλη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος, όπου απασχολούνται 10.000 άτομα. Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλές χώρες, είμαστε γνωστοί παγκοσμίως… Βασίζομαι στους συνεργάτες μου. Οι διευθυντές των εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο έχουν αυτοτέλεια. Δεν θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές… Αν γίνανε αυτά τα έκαναν μόνοι τους. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά, δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη».

Η έκδοση του κ. Μπόμπολα ζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές και αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο. Η δικογραφία έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου και αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ -στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου- υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Στα στοιχεία των κυπριακών δικαστικών Αρχών περιλαμβάνονται οι καταθέσεις πρώην συνεργατών του κ. Μπόμπολα, οι οποίοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι ο επιχειρηματίας γνώριζε πως για το επίμαχο έργο στον δήμο Πάφου έγιναν δωροδοκίες αλλά και υπερτιμολογήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here