Αναζητείται ακόμα ο άνδρας που έσερνε σκύλο στην άσφαλτο με το Ι.Χ του

0
13

 

Τον άνδρα που την περασμένη Κυριακή εντοπίστηκε σε δρόμο στο Εύλαλο Ξάνθης να σέρνει στην άσφαλτο ένα σκυλί, το οποίο είχε δέσει με σχοινί στο αυτοκίνητο του εξακολουθούν να αναζητούν οι αρχές μετά από καταγγελία του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης (Φ.Ο.Ξ.).

Ο Γιάννης Δουκέλης αντιπρόεδρος του Φ.Ο.Ξ. εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η φιλοζωική ομάδα της πόλης «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» στην οποία και εστάλη αρχικά η φωτογραφία, που τράβηξε διερχόμενος οδηγός, επικοινώνησε μαζί τους και εκείνοι το μεσημέρι της Δευτέρας πήγαν στην Ασφάλεια και στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατέθεσαν ό,τι γνωρίζουν ζητώντας τον εντοπισμό του βασανιστή του ζώου.

Ωστόσο,όπως αναφέρει το zoosos.gr ο Δήμος Τοπείρου με μια ανακοίνωση, την οποία ωστόσο δεν δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του, όχι μόνο δηλώνει πως ουσιαστικά γνωρίζει τον άνδρα τον οποίο αναζητούν οι αρχές, αλλά επισημαίνει ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό και ότι ο οδηγός του οχήματος το «απομάκρυνε» έτσι για να το θάψει!

Ο Δήμος Τοπείρου σύμφωνα με δύο τουλάχιστον τοπικές ιστοσελίδες της Ξάνθης που αναδημοσιεύουν την ανακοίνωση του κάνει λόγο για «Πληροφόρηση σχετικά με φωτογραφία του φορτηγού που έσερνε σκύλο» και επισημαίνει:
«Σχετικά με τη φωτογραφία που απεικονίζει σκύλο δεμένο που τον σέρνει φορτηγάκι, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο σας γνωρίζουμε ότι από πληροφορίες που έχουμε, ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός και τον απομάκρυνε ο συγκεκριμένος οδηγός με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να τον θάψει».

Ο Δήμος Τοπείρου, που δεν εφαρμόζει κανένα πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων (αν και είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα και ευθύνη εδώ και χρόνια) όπως επισήμανε στο www.zoosos.gr o Γιάννης Δουκέλης αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης (Φ.Ο.Ξ.), προφανώς για λόγους εντοπιότητας υπερασπίζεται τον δράστη, του δίνει άλλοθι, δίνει το κακό παράδειγμα την κοινωνία καλύπτοντας με τον πιο επίσημο τρόπο μια παράλογη συμπεριφορά (μεταφορά πτώματος) ή εγκληματική πράξη (αν το ζώο θανατώθηκε από τον οδηγό του οχήματος). Ο Δήμος Τοπείρου θα πρέπει να γνωρίζει ότι ακόμα και η μεταφορά ζώων προς ταφή διενεργείται με άλλο τρόπο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here