ΑΝΕΛ: Τα κανάλια που χρωστούν να μην συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις άδειες

0
7

 

Τη μη συμμετοχή των τηλεοπτικών καναλιών που έχουν οφειλές στο Δημόσιο στον διαγωνισμό για τις άδειες προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Παράλληλα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος δημοσιοποίησε τις γραπτές απαντήσεις του Υπουργείου Οικονομικών από τις οποίες προκύπτει ότι τα κανάλια οφείλουν 34 εκατ. ευρώ από το 2010 από πρόστιμα που τους επέβαλε το ΕΣΡ και μη καταβολή του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη λιμνάζουσα κατάσταση που παραμένει άλυτη εδώ και χρόνια, εμείς, ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, ασκούμε βέτο απαγόρευσης συμμετοχής στο διαγωνισμό έκδοσης νέων τηλεοπτικών αδειών σε όποιον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού δεν έχει ξεπληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο: πρόστιμα ΕΣΡ, φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων, φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία», αναφέρει στη δήλωσή του ο Δ. Καμμένος.

«Είναι το λιγότερο σκανδαλώδες να ακούγονται ανεξόφλητα ποσά ύψους 14 εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα που έχει επιβάλει το ΕΣΡ από το 2010 έως σήμερα ενώ κυνηγάμε αντίστοιχα μικροπωλητές όπως πρόσφατα τη γιαγιά για 500 ευρώ και μπλοκάρουμε λογαριασμούς πολιτών με πολύ μικρότερα χρέη προς το δημόσιο», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here