Υπερχείλισε ο Σηκουάνα – Mεταφέρουν τα έργα Τέχνης από το Λούβρο (BINTEO-EIKONEΣ)

0
19

 

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το μουσείο του Λούβρου στο πλημμυρισμένο Παρίσι προκειμένου να μεταφερθούν τα έργα Τέχνης που βρίσκονται στις υπόγειες αποθήκες του. Ο ποταμός Σηκουάνας έχει υπερχειλίσει και η στάθμη του συνεχίζει να ανεβαίνει, αυξάνοντας τον κίνδυνο για το Μουσείο που βρίσκεται κοντά στο ποτάμι.

Το Λούβρο στεγάζει τα πάντα, από τη Μόνα Λίζα μέχρι αμύθητης αξίας αιγυπτιακά αρχαία, κι έλαβε επείγοντα μέτρα έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν εδώ και μέρες τη γαλλική πρωτεύουσα.

Το μουσείο Ορσέ, στην ακριβώς απέναντι όχθη από το Λούβρο, έκλεισε νωρίς χθες για να θέσει σε λειτουργία τα δικά του επείγοντα μέτρα. Οι αίθουσές του στεγάζουν την μεγαλύτερη συλλογή αριστουργημάτων του ιμπρεσιονισμού και τα καλύτερα έργα των ζωγράφων Ρενουάρ, Μανέ, Βαν Γκόγκ και Ντεγκά, καθώς και 24 έργα του Γκογκέν.

 

Λίγες ώρες πριν, το μουσείο είχε υποβαθμίσει τον κίνδυνο για τα τεράστια υπόγειά του, τα οποία είναι εφοδιασμένα με αντιπλημμυρικές αντλίες και πόρτες αδιαπέραστες από το νερό. Αλλά όταν η στάθμη του Σηκουάνα ανέβηκε πέντε μέτρα πάνω από το συνηθισμένο του επίπεδο και υπερχείλησε σε ορισμένα μέρη, η διοίκηση του μουσείου αποφάσισε να κλείσει εντελώς τις αίθουσες στο κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here