Ανησυχία Πούτιν για το πραξικόπημα στην Τουρκία

0
8

 

Παρέμβαση για το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Τουρκία και ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στις κρατικές υπηρεσίες να βοηθήσουν τους Ρώσους υπηκόους οι οποίοι βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατόν.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στην Τουρκία, όπου η κυβέρνηση κατήγγειλε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι η κατάσταση εξελίσσεται με πολύ μεγάλη κατάσταση ώστε να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα για την κατάσταση, ωστόσο πρόσθεσε πως η Μόσχα ανησυχεί και θέλει να δει την Τουρκία να επιστρέψει στον δρόμο της σταθερότητας και της συνταγματικής τάξης.
Επισήμανε ακόμη πως όποιος και αν βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία, έχει την ευθύνη να εγγυηθεί την ασφάλεια των υπηκόων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Πρόσθεσε πως πιστεύεται πως ο Ερντογάν θα καταφέρει να επιβάλει τη σταθερότητα στη χώρα του. Η Ρωσία, επεσήμανε, επιθυμεί την επιστροφή της σταθερότητας στη χώρα. Πρόσθεσε δε πως ανησυχεί πάρα πολύ για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, ωστόσο διευκρίνισε πως εκτιμάται πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας για τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην χώρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here