Ανήθικα παιχνίδια από ανίκανους πολιτικάντες στην πλάτη του λαού

19
2242

Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ανακουφίστηκαν ακούγοντας την είδηση ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -μετά την Ευρωπαϊκή Ενωση- συμφώνησε να εγκρίνει τα νέα δάνεια για τη χώρα μας, που αυξάνουν το χρέος σε ασύλληπτα ύψη. Με μία απλή αριθμητική και ανάλυση είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποπληρωθούν. Ανακουφίστηκαν επειδή είχαν πειστεί ότι η χρεωκοπία ήταν προ των πυλών και επειδή οι πάντες την έχουν ταυτίσει με εικόνες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπάρχουν, βεβαίως, και αρκετοί που δεν πείστηκαν από το παιγνίδι των εκβιασμών και των απειλών, που εκπορεύθηκαν από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον και αναπαρήχθησαν στην Αθήνα. Οι κινδυνολόγοι ανέφεραν πως αν δεν υποκύψουμε στις ορέξεις της Τρόϊκας, η Ελλάδα θα χαθεί. Και πριν αρχίσετε την κριτική, να μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω πως όλοι αυτοί ΔΕΝ πείθονται, διότι θυμούνται ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές ήταν οι ίδιοι ακριβώς και τους μήνες πριν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου οδηγήσει την Ελλάδα στα γρανάζια του μηχανισμού της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Και επειδή σιγά-σιγά ανοίγουν στόματα και ο λαός πληροφορείται ότι στην πλάτη του παίχθηκαν ανήθικα παιγνίδια από ανόητους πολιτικάντηδες, δικαιολογημένα πολλοί άνθρωποι είναι πολύ δύσκολο να πειστούν.

Το βράδυ της Πέμπτης συνάντησα στο Barcode (στην L Street) -στέκι διεθνών διπλωματών και υπαλλήλων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας- Ελληνοαμερικανό τραπεζίτη, τον οποίο έχω κατατάξει στην κατηγορία αυτών που ανακουφίστηκαν από την απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου. Αυτός είχε και ένα λόγο παραπάνω, διότι γνώριζε πως όλη την εβδομάδα παίχθηκε πολλές φορές η τύχη του νέου προγράμματος, διότι το ΔΝΤ αποφασίζει με βάση το Καταστατικό, ενώ οι Ευρωπαίοι μπορούν να λάβουν μία πολιτική απόφαση και να μην δώσουν λογαριασμό σε κανένα.

Κατέθεσα τις αμφιβολίες μου, και ο τραπεζίτης -αδίστακτος και σκληρός- μου πέταξε με τρόπο «απαξιωτικό» ότι «παρασύρομαι από τον Μπατίστα». Τί εστί Μπατίστα; θα αναρωτηθείτε, αν και μερικοί πιστεύω ότι ακούσατε να αναφέρω το όνομα του επανηλειμμένα στο δελτίο του Mega. Ο Paulo Nogueira Batista είναι ο επικεφαλής της έδρας της Βραζιλίας στο Δ.Σ. του ΔΝΤ, ο οποίος φωνάζει από τον Μάϊο του 2010 ότι το φάρμακο που επιλέχθηκε για την Ελλάδα προκαλεί θάνατο, δεν προσφέρει ζωή. Αντέτεινα ότι οι αμφιβολίες προέρχονται από ένα άνθρωπο, ο οποίος τυγχάνει να είναι μέσα στο ΔΝΤ και να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα τεκταινόμενα, αφού κρατά στα χέρια του όλα τα έγγραφα -όλα ανεξαιρέτως- που αφορούν την Ελλάδα. Δεν είναι ο μόνος. Πολλοί οικονομολόγοι και αναλυτές σε όλο τον κόσμο αμφισβητούν τους «μάγους» των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, με τρόπο πολύ πειστικό. Και θα προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στη χώρα και τον λαό, αυτός που θα μπορούσε να έφερνε αντιμέτωπους τους επικεφαλείς της Τρόϊκας με τους δύσπιστους οικονομολόγους και αναλυτές.

Ο Μπατίστα, ο οποίος αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» του ΔΝΤ, αλλά είναι επιλογή του πρώην και της νυν προέδρου της Βραζιλίας, υποστηρίζει το αυτονόητο και δεν πείθεται από τους οικονομολόγους του Ταμείου. Οπως παρουσιάζει την κατάσταση φαίνεται πως δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Στο τέλος της ημέρας πρόκειται για απλά μαθηματικά. Πιστεύει ότι το νέο πρόγραμμα «μας δίνει μία ανάσα» αλλά δεν έχει μεταβάλει τις προοπτικές της Ελλάδας. Και προειδοποιεί ότι η χώρα μας εισήλθε σε άνευ προηγουμένου ύφεση που είναι αδύνατον να ανατραπεί.

Το 2004, όταν τηλεθεατές του Mega ή αναγνώστες του Έθνους ζητούσαν τη γνώμη του για το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, τους απαντούσα: «Διαβάστε το και ελάτε να συζητήσουμε». Οσοι το έπραξαν -και ήταν αρκετοί- είχαν φρίξει. Την ίδια απάντηση δίνω και τώρα σε όσους προσπαθούν να εκμαιεύσουν τη γνώμη μου για τη νέα δανειακή σύμβαση: «Διαβάστε την»... Μην ασχοληθείτε με το είδος των μέτρων που θα επιβληθούν, διότι και αυτή η κυβέρνηση και η επόμενη θα τα αποδεχθούν, αν και γνωρίζουν πως δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν. Σταθείτε στα σημεία της έκθεσης για το νέο «κούρεμα» και την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωζώνη εάν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, που με πρόχειρους υπολογισμούς δεν μπορούν να εφαρμόσουν τα πλείστα κράτη της Ευρώπης, τα οποία έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα από την Ελλάδα.

Οταν ξεκίνησα να αναφέρομαι στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τον Ιούνιο του 2011 -που προκάλεσε την αήθη επίθεση του κ. Παπακωνσταντίνου– δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από χρηματιστή μεγάλης αμερικανικής τράπεζας. Δεν έκρυψε τα λόγια του: «Όταν οι Γερμανοί διασφαλίσουν τις τράπεζες τους, θα γίνει το «κούρεμα» και θα είναι γενναίο». Είχε δίκιο…

Πολύ φοβάμαι πως όταν οι μεγάλοι της Ευρωζώνης διασφαλιστούν από αυτό που η έκθεση του ΔΝΤ χαρακτηρίζει «μεγάλο κόστος» για τις χώρες που συμμετέχουν στο Ευρώ, θα αφήσουν τη χώρα μας να πέσει στο κενό. Αν αυτό συνέβαινε τον Μάϊο του 2010 ή και μέχρι τα μέσα του 2011, το κόστος για την Ελλάδα και τους υπόλοιπους θα ήταν πολύ μικρότερο, επειδή η χρεωκοπία θα γινόταν μέσα στην Ευρωζώνη…

Follow on twitter@mignatiou

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είσαι από τους λίγους δημοσιογράφους που αγαπούν την Ελλάδα, χωρίς να χάνουν την αντικειμενικότητα τους (με την έννοια του οτι τεκμηριώνεις πάντα τα όσα λες). Ο Θεός να σε προσέχει και να σου δίνει υγεία! Σχετικά με την Ελλάδα, όσο η δικαιοσύνη παραμένει μια άγνωστη λέξη, τόσο θα βουλιάζουμε. Το πηγάδι δεν έχει πάτο δυστυχώς. Το βλέπεις κάθε μέρα γύρω σου. Έχει όμως ο Θεός, μια μέρα θα σηκώσουμε κεφάλι. Όσο υπάρχουν Ιγνατίου και πολλοί άλλοι Έλληνες θα ελπίζουμε.

 2. Κ. Ιγνατίου , αν τα παιχνίδια είναι όντως ανήθικα , δεν καταλαβαίνω τον χαρακτηρισμό «ανίκανοι» που προσδίδετε στους πολιτικάντες. Λέτε δλδ ότι ενέδωσαν σε ανήθικα παιχνίδια από άγνοια και ανικανότητα;

 3. Μιχάλη,

  Ανεξάρτητα από το σωστό ή λάθος του Μπατίστα, το δικό σου ή/και το δικό μου, η πραγματικότητα παραμένει ότι η Ελλάδα, πριν και πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εφαρμόσει διαρθρωτικές αλλαγές (ή εναλλακτικές τους). Αν δεν τις κάνει δεν πρόκειται να παραμείνει στην ΕΖ…. Χρεοκοπημένη ή όχι. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να το ξέρουμε ΟΛΟΙ.
  ΥΓ1. Τα νούμερα αν είμαστε, ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, αποτελεσματικοί, «βγαίνουν» (κατα μια άποψη). Μόλις ψησιστεί η δανειακή το συζητάμε.
  ΥΓ2. Ειμαι ο @PeterLazos στο Tw

 4. Κυριε Ιγνατιου . . Μιχαλη ,αυτα οποιος τα εχει τεκμηριωμενα δεν τα κραταει για τον εαυτο του… Καποιοι πρεπει να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.. Για προσπαθησε να το επικοινωνησεις περισσοτερο αυτο που γνωριζεις…. ! !

 5. Η ορθότητα μιας επιλογής μεταξύ περισσοτέρων που έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε, συνήθως λέμε θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Στην Ελλάδα η εφαρμοζόμενη πολιτική που επιβάλλεται από τους δανειστές και που προβάλλεται ως η μοναδική , δεν θα κριθεί από δικά της αποτελέσματα αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ορθή γιατί μας λένε ότι τα αποτελέσματα που θα είχε μια άλλη επιλογή (πχ έξοδος από το ευρώ, αναδιάρθρωση του χρέους με δική μας πρωτοβουλία κλπ) θα ήταν καταστροφική. Τις συνέπειες από άλλες επιλογές δεν έχουμε τη δυνατότητα να τις δούμε. Θα δούμε όμως να συμβαίνουν όλα αυτά τα οποία υποτίθεται ότι αγωνίζονται να αποτρέψουν , εξαιτίας της δικής τους πολιτικής . Και τότε τι γίνεται ; πως θα μας παραμυθιάζουν; Νομίζω πως έχουν ήδη έτοιμες τις απαντήσεις και τις ξέρουμε.

 6. μπραβο Μιχαλη ολους αυτους που μα κυβερνουν πιος θα τους κλεισει φυλακη? για τιν κατασταση που μας εφεραν

 7. Συμφωνώ κύριε Ιγνατίου. Εκτός από τα απλά Οικονομικά, θα ξεχάσουμε και τα απλά Μαθηματικά στο τέλος…

 8. Συγχαρητήρια κύριε Ιγνατίου,

  ευτυχώς υπάρχουν ακόμη κάποιοι δημοσιογράφοι που λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

  Από εδώ και στο εξής δεν υπάρχουν περιθώρια. Ο κόσμος στις εκλογές επιβάλλεται να απαντήσει με τη ψήφο του, αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος γιατί κάποιοι – και δυστυχώς πολλοί – συνεχίζουν να βλέπουν ότι τους σερβίρουν τα κανάλια, ενώ δεν παραλείπουν να παρακολουθούν ανελειπώς …τουρκικά σήριαλ.

 9. ΚΥΡΙΕ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΝΤΟ ΠΙΣΩ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !
  ΠΑΡ’ΟΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΧΑΪΒΑΝΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΩΝ ΤΟΚΩΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΟΡΟΪΔΩΝ, ΟΠΟΤΕ Ή ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ PSI 3 Ή ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ «ΟΞΥΓΟΝΟ». ΠΑΡΟΥΣΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ… ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ… ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΑΠΑΙΣΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟΣΥΝΤΕΘΗΚΕ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕΙ.
  ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ, ΤΟΥ «ΚΑΡΚΙΝΟΥ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ…
  ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;
  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ Ή ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ «ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΟΦΕΛΗ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
  ΚΑΠΟΙΟΙ, ΑΦΕΛΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ, ΠΩΣ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΦΥΡΗΛΑΤΗΜΕΝΑ. ΑΠΛΑ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
  ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΛΙΑ «ΥΛΙΚΑ» ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. ΊΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΑΝ, ΗΠΙΑΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΑΝ, ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.
  ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟ Η ΠΡΟΒΛΕΧΗ ΣΑΣ ΠΑΛΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΒΓΑΙΝΕΙ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ. Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΟΥΤΕ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ.

 10. K.Iγνατίου, πάντα σας παρακολουθώ όπου σας κατατάσσω στους σοβαρούς δημοσιογράφους,πάνω απόλα Έλληνας.
  Κάθε χρόνο επισκέπτομαι την Πατρίδα για κάτι λιγότερο από έξι μήνες καθ’ έτος. Τα τελευταία 7 χρονια λόγο χρόνου ασχολήθηκα λίγο περισσότερο ως Έλληνας πολίτης με τα καθημερινά, εκεί διαπίστωσα πολλές ατέλειες με τα εδώ δεδομένα που ζούμε..
  πολύ με κατηγορούσαν για τον τρόπο κριτικής μου προς τον, μηχανισμό του κράτους, τις δημόσιας επίδοσης εξυπηρέτησης προς τον πολίτη, τρόπο αντιμετώπισης από τους πολίτες προς το κράτος με όλα αυτά που σήμερα αναγνωρίζονται από όλους τους δημοσιογράφους, πολιτικούς, απλούς πολίτες…
  Σοφός δεν είμαι, ούτε προσπαθώ να προσποιηθώ τον προφήτη που είχε αναγνώριση τα μελλοντικά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η Πατρίδα.
  Όταν συζητάγαμε, μου έκανε εντύπωση πως όλοι ήξεραν τα προβλήματα του κράτους αλλα κανένας δεν ενδιαφερόταν το μονο που άκουγα ήταν «Ελλάδα είναι εδώ τίποτα δεν αλλάζει», «όλοι κοιτάνε την κονόμα, όχι το αύριο» με πολλά αλλα .
  Είμαι σίγουρος πως τα έχετε όλοι ακούσει αλλα κανένας, (πολιτικός) ,δεν προσπάθησε?, ,δεν μπόρεσε?, να κάνει η να αλλάξει κάτι, ενώ όλοι γνωρίζαμε ότι το κράτος(μπάχαλο) δεν λειτουγούσε, σωστά δικαια για όλους τους πολίτες.
  Που θέλω να καταλήξω. Είστε σωστός σε όλα που διαπιστώσατε, μια ερώτηση έχω για όλους τους φίλους, Εάν δεν γινόταν αυτό που έγινε, υπήρχε περίπτωση να το αλλάζαμε μονοι μας (ο Λαός)?, αν δεν το αλλάζαμε που? θα καταλήγαμε? σε ποσο χρονικό διάστημα? με πειές επιπτώσεις προς το φτωχό αδικουμμένο Λαό? που δεν τα έφαγε, δεν τα πήρε στο εξωτερικό μαζί με κάποιους που τα φάγανε κ τα πήραν εκτος? που τώρα φωνάζουν από ενδιαφέρον στα κανάλια βάζοντας αυτό το Λαό μπροστα που κατάκλεψαν όλα αυτά τα χρονια δημιουργώντας τσιφλίκια, μονοπώλια, kartels, συνδικάτα,δεκο,μεκό, απο,κατο, κ δεν ξέρω τι άλλο που κρατούσε αδύναμο, καταχρεωμένο, διαλυμένο το κράτος, που δεν μπορούσε κανένας καθαρός πολιτικός η τίμιος πολίτης να τους καταπολέμηση γιατί όπως πάντα οι καλοί είναι λίγοι, αδύναμη.
  Πιστεύω πως το δέντρο όταν έχει χαλάσει από καρκινώματα το κόβεις κ φυτεύεις καινούργιο περιμένοντας να σου δόση καρπό, από εμάς εξαρτάται τι ? k ποσο καρπό θα μας δόση , γιατί Η Eλλάδα διαθέτη δυνατούς, έξυπνους, εργατικούς ανθρώπους σε μια γη με Ιστορία που δεν φοβάται κανένα. Όσο για την αριθμητική εμείς την ευφεβρεσαμε μαζί με όλα τα αλλα, ας πετύχουμε τους μελλοντικούς διεθνής πολιτικούς σκοπούς ύπαρξης k σταθερότητας, όλα τα υπόλοιπα είναι τα εύκολα…

 11. Αγαπητέ Μιχάλη

  Σου είχα στείλει ένα μήνυμα -πριν αρκετό καιρό είναι αλήθεια- «ευχαριστώντας» σε για την ενημέρωση/πληροφόρηση που μας προσέφερες τότε για το «σχέδιο» Ανάν τότε , και μου είχε κάνει εντύπωση ή άμεση απάντησή σου….
  Πέρα απ αυτό χαίρομαι όταν σε ακούω/βλέπω ( αν και το έχω κόψει το πολύ το Mega , όχι άδικα νομίζω..) και κυρίως όταν σε διαβάζω…. Αν και συχνά μπαίνω στον «πειρασμό» να σου γράψω/συγχαρώ κ.λπ. δεν το κάνω, σεβόμενος κυρίως το χρόνο σου…και επίσης τον δικό μου…
  Συνέχισε(στε μαζί με κάποιους άλλους) να μάχεστε και να μας ενημερώνετε, για να μπορούμε κι εμείς να αντλούμε περισσότερα επιχειρήματα για τις κουβέντες μας με φίλους & γνωστούς…. που δυστυχώς αργούν να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας…

  Να είσαι πάντα καλά….

  Μύρωνας

 12. Να ποιος μας ήθελε στο ΔΝΤ:
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63633498

  Υπόμνημα – Σημεία Τοποθέτησης Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής «Σχετικά με το έλλειμα του 2009 και τους παράγοντες, που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων»:
  http://www.gpapak.gr/featured/ipomnima-%E2%80%93-simia-topothetisis-giorgou-papakonstantinou-stin-exetastiki-epitropi-tis-voulis-%C2%ABschetika-me-to-ellima-tou-2009-ke-tous-paragontes-pou-odigisan-stin-amfisvitisi-ton-ellinikon/

  Πόσο επηρέασε ο «Τιτανικός» τις αγορές:
  http://www.youtube.com/watch?v=NVPKn3mSWmU&feature=youtu.be

  Επιτέλους, ενημερώστε σωστά τους πολίτες!
  Πείτε την αλήθεια!

  Για το σχέδιο Ανάν: Αναφέρεστε στο σχέδιο Ανάν όπως ξεκίνησε (και το ήθελαν όλοι πλην Τούρκων) ή όπως τελείωσε μετά από τις «διαπραγματεύσεις» των… πατριωτών μας (και το ήθελαν μόνο οι Τούρκοι);

 13. Καλο θα ηταν να μας επισυναψετε και αυτα τα απλα μαθητικα απο τα οποια προκυπτουν τα συμπερασματα σας. Να τα μελετησουμε και εμεις. Φανταζομαι και η αντιθετη αποψη σε καποια μαθηματικα βασιζεται

 14. “ Ανήθικα παιχνίδια από ανίκανους πολιτικάντες στην πλάτη του λαού” Μου θυμίζει διαφήμιση xxx για να το διαβάσουμε! από παλιά σε διαβάζω, δεν θυμάμαι να εχης χρησιμοποίηση τέτοιο ανάποδο τίτλο για κάποιο άθρο σου, ακόμα και από την εποχή τις Πρωινής. έχουμε καλους πολιτικούς αλλα και σκάρτους, τι να κάνουμε από τον λαό γεννήθηκαν! και ο λαός τους ψήφισε. Το μνημόνιο το στήριξες και ήσουν ακριβής, Δεν μπορώ να πω ότι μας αρέσει, αλλα τι άλλο «μποpουσαμε» να κάναμε?
  καθαρά λόγια και απλά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here