Ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Γ. Πλακιωτάκης

0
4
Meeting of the Parliamentary Group of New Democracy party, in Athens on Dec. 1, 2015 / ?????????? ??? ???????????????? ?????? ??? ???? ??????????? ?????, 1 ??????????, 2015.

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Νέας Δημοκρατίας σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με άλλα κόμματα, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, αφήνει σε συνέντευξή του στη Real News ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

O μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. τονίζει ότι εάν η χώρα πραγματικά βρεθεί σε κίνδυνο, δε θα απέκλεια το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν πολύ περισσότερα από δύο κόμματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, «η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα κινηθούν με σύνεση και υπευθυνότητα, όπως έπραξαν άλλωστε και το προηγούμενο καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη για να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση απαιτούνται δύο προϋποθέσεις:

α) η κυβέρνηση να ομολογήσει την αδυναμία της να κυβερνήσει και β) να υπάρξει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας.

«Επί του παρόντος, με τη στάση και τα τεχνάσματα του Πρωθυπουργού, δε φαίνεται να πληρούνται κάποια από τα δύο ανωτέρω προαπαιτούμενα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες στη Ν.Δ., ο κ. Πλακιωτάκης δηλώνει ότι προσδοκά να ολοκληρωθεί ομαλά η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού στο κόμμα και συντεταγμένα, η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει στη νέα εποχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here