Ανοιχτές από σήμερα οι τράπεζες

1
7

Ανοιχτά από σήμερα θα είναι όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών όπως προβλέπεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της τραπεζικής αργίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).

Διευκρινίσεις για την ΠΝΠ παρείχε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος  Λούκα Κατσέλη.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα capital controls και τα ποσά ανάληψης, από σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μηνός, οι καταθέτες θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 300 ευρώ σωρευτικά.

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 1 Αυγούστου και κάθε εβδομάδα , οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώνουν και πάλι ποσό 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά ανά εβδομάδα, ενώ μετά την εβδομάδα το δικαίωμα χάνεται.

Η κ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι η σωρευτική ανάληψη των 300 ευρώ αυτή την εβδομάδα και των 420 από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορεί να γίνεται μόνο στο τέλος της εβδομάδας.

Ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς θα είναι η πρόσβαση και στις τραπεζικές θυρίδες όλων των υποκαταστημάτων των τραπεζών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καιρός ήταν… Αλλά ας αναφέρουμε ότι υπήρξαν και κάποιοι όπως ο Γρηγόρης που απάλλαξαν τους εργαζόμενους τους από τις ουρές στα ΑΤΜ των προηγούμενων εβδομάδων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here