Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό για την προστασία της φέτας

0
6

 

«Χωρίς βέτο η Ελλάδα χάνει την προστασία τής φέτας και των ελιών Καλαμάτας, στη συμφωνία της ΕΕ με τη Νότιο Αφρική» τονίζει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η ΠΕΚ εκφράζει την απορία της για το γεγονός ότι οι Έλληνες υπουργοί Οικονομίας και Εξωτερικών «ετέθησαν εντελώς αντίθετα στην ξεκάθαρη και ορθή θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, που διαφώνησε και απείλησε ότι δεν θα υπογράψει τη συμφωνία με τη Ν. Αφρική εάν δεν ληφθούν, ως ελάχιστο, κάποια μέτρα προστασίας για τη φέτα».

Οι «εντελώς αντίθετες και συγκαταβατικές παρεμβάσεις των υπουργών Οικονομίας και Εξωτερικών, Γιώργου Σταθάκη και Νίκου Κοτζιά, κατέστρεψαν τη διαπραγματευτική θέση του κ. Αποστόλου, με αποτέλεσμα ο Επίτροπος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, Φίλ Χόγκαν, να αγνοήσει εντελώς την κατ’ αρχήν θετική για μας ρύθμιση και να ζητήσει εκ νέου από την Ελλάδα να αποδεχθεί το αρχικό, και καταστροφικό για την προστασία της φέτας, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων» αναφέρεται στην επιστολή της η ΠΕΚ και προστίθεται: «Οι κύριοι Σταθάκης και Κοτζιάς «αρμενίζουν στραβά» και θέλουν να ενδώσουν και να μας «δώσουν». Τους καταγγέλλουμε για αυτήν τους τη στάση και ζητούμε την άμεση συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε πληρέστερα. Απαιτούμε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να θέσει βέτο στο συμβούλιο υπουργών για υιοθέτηση της συμφωνίας και από τον πρέσβη μας να μη συμφωνήσει την Τετάρτη 1η Ιουνίου στην ΕΜΑ (πρέσβεις 28 και στις Βρυξέλλες)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here