Ανοιχτή επιστολή συνταξιούχου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0
10

 

Την αγανάκτηση και την οργή του εκφράζει μέσω ανοικτής επιστολής που απευθύνει ο συνταξιούχος Νίκος Ρουσινέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μέσω της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Ο 83χρονος Νίκος Ρουσινέλος, ο οποίος μαζί με την 82χρονη σύζυγό του έχασαν ξαφνικά 400 ευρώ από τις συντάξεις τους, ως απόρροια των κριτηρίων που θεσπίστηκαν στο νόμο 4387 και ψηφίστηκαν από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Το ηλικιωμένο ζευγάρι έπαιρνε μέχρι πρότινος και από τις δύο συντάξεις 1.400 ευρώ.

Το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, όταν ο κύριος Νίκος πήγε στην τράπεζα για να παραλάβει ένα μέρος της δικής του σύνταξης και της γυναίκας του (η οποία είναι κατάκοιτη και η μετακίνησή της γίνεται αποκλειστικά με βοηθητικό αμαξίδιο), έμαθε πως έλαβαν μείωση 410 ευρώ εκ των οποίων τα 180 είναι από την ήδη μειωμένη σύνταξη που παίρνει η σύζυγός του.

Η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Ελλάδος κ. Προκόπη Παυλόπουλε, στα στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς.

Απευθύνομαι σε εσάς για δύο λόγους. Πρώτον, διότι είχα τη χαρά και την ευτυχία να σας γνωρίσω από κοντά και ξέρω πολύ καλά τις ευαισθησίες σας και δεύτερον δεν αναγνωρίζω κανέναν και ούτε θέλω να ασχοληθώ με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν τους αναγνωρίζω διότι είναι άσχετοι με τη δημοκρατία, δεν γνωρίζουν την έννοιά της, αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις τους. Τα ισοπέδωσαν όλα! Ντροπή τους!

Είμαι 83 ετών άρρωστος με διαβήτη τύπου ΙΙ. Η σύζυγός μου είναι 82 ετών κατάκοιτη, με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια. Και οι δύο είμαστε συνταξιούχοι, έχοντας ως μοναδικό εισόδημα τις συντάξεις μας, παίρνουμε κάθε μήνα το ποσό των 1.400 ευρώ και οι δύο μαζί. Σε μία ημέρα, μετά τις πρόσφατες μειώσεις, είδαμε μία μείωση στις συντάξεις μας, με το ποσό των 410 ευρώ! Άρα το μηνιαίο εισόδημα πλέον και των δύο μας διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Εκείνο που ζητώ από εσάς, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό μας, να συστήσετε στους κυβερνώντες να μην εμφανίζονται με αυτό το μόνιμο χαμόγελο, ας δείξουν τουλάχιστον λίγο σεβασμό απέναντι στο πρόσωπο των Ελλήνων για τα δύσκολα που περνούν, για τα βάρη που τους έχουν φορτωθεί!

Προς τι τα χαμόγελα; Πάνε όλα καλά; Χαίρονται με την ταλαιπωρία του λαού; Με τη φτωχοποίησή του; Με το θάνατό του; Η αλαζονεία της εξουσίας στο μεγαλείο της! Αισθάνομαι ηλίθιος, βλάκας, έχω μεγάλη οργή! Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι στη δύση της ζωής μας θα βιώναμε αυτή την εξαθλίωση με Αριστερή Ακυβερνησία!

Αν εγώ και η γυναίκα μου μπορούμε να σώσουμε την Πατρίδα μας (… και το πιστεύω, … προφανώς αδύνατο), θα «πάω» τουλάχιστον ευτυχισμένος.

Με σεβασμό στο πρόσωπό σας,
Νίκος Ρουσινέλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here