Αντ. Σαμαράς: Συμφωνία εδώ και τώρα

0
5

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί συμφωνία όσο το δυνατό συντομότερα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Ρίγα της Λετονίας, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη που έχουμε ήδη πετύχει και που δεν θα οδηγεί σε ύφεση.

«Μια συμφωνία, δηλαδή, που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους που γονατίζουν την οικονομία».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη και αλλαγή πολιτικής «για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Σαμαράς είχε επαφές με σειρά Ευρωπαίων ηγετών, ανάμεσα στους οποίους ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here