ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Μνημόσυνο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης» η παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ

0
14

 

Ως μνημόσυνο του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» παρουσιάζει την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς συγκρίνει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ με τη μετεκλογική του πορεία, ενώ καλεί τον λαό «που αντιστάθηκε στην τρομοκρατία των μίντια, των ολιγαρχών και των δανειστών της χώρας, να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα κόμματα του Μνημονίου και της ΕΕ», καλώντας σε στήριξη της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΕΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Δεν πέρασε παρά μόλις ένας χρόνος! Στο ετήσιο μνημόσυνο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται με νέες υποσχέσεις για προγράμματα που ποτέ δεν θα εφαρμοστούν.

Όπως δεν εφαρμόστηκαν ποτέ οι περσινές υποσχέσεις-ψίχουλα, που δόθηκαν μόνο και μόνο για να τον φέρουν στην κυβέρνηση.

Όπως δεν εφαρμόστηκε το «σκίσιμο των Μνημονίων», αλλά μετατράπηκε σε ψήφισε του χειρότερου Μνημονίου.

Όπως δεν εφαρμόστηκε το ηχηρό και ταξικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και μετατράπηκε σε ΝΑΙ την επομένη.

Ο Αλέξης Τσίπρας διστάζει να πει ότι το πραγματικό πρόγραμμά του, όπως και το πρόγραμμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, είναι το 3ο Μνημόνιο της υποδούλωσης, της κοινωνικής φτώχειας, της πειθάρχησης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των δανειστών.

Μιλά για «παράλληλο πρόγραμμα» και για το «νέο» στην πολιτική, την ίδια στιγμή που κάνει πρόβα συγκυβέρνησης με όλα αυτά τα κόμματα και έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κάθε πρώην ΠΑΣΟΚικό στέλεχος που ήθελε να ξαναδεί υπουργική καρέκλα. Και το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά επιμένει να τα παρουσιάζει ως πρόγραμμα της «Αριστεράς», όταν είναι ο εκφραστής της πιο νεοφιλελεύθερης πολιτικής, παρέα του Γιούνκερ, του Σόιμπλε, της Μέρκελ και των άλλων που δήθεν θα πολεμούσε!

Ο εργαζόμενος λαός, ο λαός που αντιστάθηκε στην τρομοκρατία των μίντια, των ολιγαρχών και των δανειστών της χώρας, πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα κόμματα του Μνημονίου και της ΕΕ.

Είναι ανάγκη να ακουστεί το «ΟΧΙ μέχρι τέλους» σε ευρώ, ΕΕ, χρέος και μνημόνια.

Για να βγουν οι εργατικές και λαϊκές ανάγκες μπροστά, για να δικαιωθεί το ταξικό ΟΧΙ του λαού, ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε, δυναμώνουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ – εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ και ανένταχτους/ες αγωνιστές/στριες της Αριστεράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here