Αντάρτικο πόλεων στο Παρίσι – Δεκάδες συλλήψεις τουλάχιστον 33 τραυματισμοί (ΒΙΝΤΕΟ)

0
6

 

Βίαια επεισόδια το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης στη χώρα. Χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές έχουν βγει στους δρόμους, έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων.

Η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά γράφει στον λογαριασμό της στο twitter: «Γίνεται χαμός στο Παρίσι. Σχεδόν αντάρτικο πόλεων στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης.»

Σε άλλη ανάρτηση της η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι έχουν γίνει 58 συλλήψεις στη Μασσαλία και έχουν τραυματιστεί 33 άτομα στη Ρεν.


 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι 24 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τους οποίους «τρεις πολύ σοβαρά», στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων στη Γαλλία εναντίον του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ υπάρχουν επίσης τραυματίες και μεταξύ των διαδηλωτών.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ πρόσθεσε ότι έγιναν «124 συλλήψεις» σε όλη τη Γαλλία και κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να «καταδικάσουν με την ίδια αποφασιστικότητα» με εκείνον αυτή τη βία, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here