Άντερς Μπρέιβικ: Ο μακελάρης της Νορβηγίας πάει Πανεπιστήμιο!

0
5

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο γνωστός ως «μακελάρης της Νορβηγίας» καθώς αιματοκύλισε το νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, σκοτώνοντας το 2011 77 ανθρώπους, κατάφερε να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες.

Να υπενθυμιστεί ότι ο Μπρέιβικ είχε προκαλέσει σάλο το 2013 με το αίτημά του να παρακολουθήσει το τμήμα των Πολιτικών Επιστημών, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημιακού ιδρύματος ο καθένας έχει δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση και ούτε ο δολοφόνος δεν μπορούσε να εξαιρεθεί.

«Έχει τα εχέγγυα για την είσοδό του. Θα γίνει δεκτός επί τη βάσει των κανόνων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, Όλε Πέτερ Ότερσεν, στο πρακτορείο Reuters.

Όπως τονίζει ο Guardian ο φοιτητής Μπρέιβικ δε θα έχει επαφή με άλλους σπουδαστές και προσωπικό, ενώ θα παρακολουθεί τα μαθήματα από τη φυλακή.

Ο 36χρονος σήμερα Νορβηγός, κρατείται σε απομόνωση και έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια φυλάκιση, ενώ όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα που επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου του Πανεπιστημίου «ο Μπρέιβικ θα μάθει για τη δημοκρατία, την δικαιοσύνη, τον πλουραλισμό και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις μειονότητες και τις βασικές αρχές ελευθερίας».

Ο Ότερσεν συμπλήρωσε: «Ακόμα και αν υπάρχουν ακόμα έντονα συναισθήματα για αυτό, καθηγητές και προσωπικό αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here