Ανθρωποκυνηγητό για… τους μετανάστες στις τουρκικές ακτές

0
15

 

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές Αρχές στις περιοχές του Δικελί, απέναντι από την πόλη της Μυτιλήνης, και στη χερσόνησο της Ερυθραίας απέναντι από τη Χίο.

Στόχος είναι να αποτρέψουν το πέρασμα χιλιάδων μεταναστών, κυρίως από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράν που εναγώνια ζητούν μέσο να μεταβούν στην Ελλάδα.

Δίνοντας ταυτόχρονα εξετάσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι μπορούν να ελέγξουν το τεράστιο κύμα της μετακίνησης εξαθλιωμένων οικονομικά πληθυσμών προς τις αναπτυγμένες χώρες της βόρειας Ευρώπης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι κυρίως μεταφορείς υπερασπίζοντας ό,τι μπορούν να υπερασπιστούν από τα τεράστια κέρδη τους, που το 2015 υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, κι αυτά μόνο από τη διαχείριση του περάσματος από τις τουρκικές ακτές στα νησιά, έχουν επιδοθεί σε ένα κρυφτούλι με τις τουρκικές Αρχές, ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.

Προσπαθώντας να περάσουν «απέναντι» όσους περισσότερους μπορούν, φορτώνονται στις πλαστικές βάρκες, που μέχρι πρόσφατα μετέφεραν τον απίστευτα μεγάλο αριθμό των 50 ατόμων, περισσότερα από 70 μερικές φορές και 80 άτομα.

Η τιμή για κάθε έναν που θα περάσει έχει πέσει, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων τελικά τα καταφέρνουν και φτάνουν στα νησιά, στα 250 με 300 μόλις δολάρια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Και φυσικά η μεταφορά συνοδεύεται από την υπόσχεση πως μετά το πέρασμα στα νησιά και μια μικρή ταλαιπωρία στη διαδικασία της καταγραφής, ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ανοικτός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here