Αντιδράσεις προκαλεί το νέο τραγούδι του Ν. Πορτοκάλογλου για την κρίση

0
13

 

Ένα τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου με έντονη πολιτική χροιά αποτελεί τις τελευταίες ώρες το νέο πεδίο αντιπαράθεσης στα social media με άλλους να τον υπερασπίζονται και άλλους να τον κατακρίνουν για τους στίχους που έγραψε γι’ αυτό.

Το στίγμα του τραγουδιού με τίτλο «Θα περάσει κι αυτό» δίνεται στη λεζάντα της ανάρτησής του στο YouTube: Αφιερωμένο από καρδιάς σε όλους μας με την ευχή να θυμόμαστε πιο συχνά ότι και «εμείς» και οι «άλλοι» είμαστε όλοι ταξιδιώτες στο ίδιο καράβι…

«Eίναι ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε παρορμητικά, σε μια εμπύρετη δημιουργική διαδικασία που δεν του επιτρέπει να περιμένει να ειπωθεί αργότερα αλλά ΤΩΡΑ. Αυτή τη στιγμή, την ιστορική στιγμή των αποφάσεων, των διλημμάτων, των αδιεξόδων και της αυτοκριτικής.

Θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο σε μια εφημερίδα ή ένα blog, ένα σύνολο από tweets, μια εξομολόγηση σε ένα φίλο. Έγινε τραγούδι και είναι ό,τι πιο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό μπορεί να συνοδεύσει την ελληνική πραγματικότητα του 2015» συνοδεύεται στην περιγραφή του τραγουδιού.

Την μεγαλύτερη πολεμική φαίνεται να έχει δημιουργήσει το τεράστιχο «Είναι η πόλη μου καμένη – ειν’ η χώρα μου μισή – νικητές και νικημένοι – όλοι χάσαμε μαζί» με πολλούς να «διαβάζουν» στις φράσεις αυτές θέσεις που έχουν εκφράσει στο παρελθόν πολιτικοί όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος και άλλους να «απαντούν» ότι τέτοιου είδους κριτική για ένα τραγούδι θα οδηγήσει σε λογοκρισία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here