Αντιδράσεις σε ομιλία Κατρούγκαλου στην Καλαμάτα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
13

 

Νέα «επίθεση» δέχτηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος στη διάρκεια ομιλίας του στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στην Καλαμάτα.

Εντός της αίθουσας μπήκε μια γυναίκα και χωρίς να μιλά προχώρησε μπροστά και σήκωσε ένα χαρτί που έγραφε «ντροπή σας» και αποχώρησε ήσυχα.

Τα αίματα όμως άναψαν και την ώρα που είχε ολοκληρώσει την ομιλία του ο Γιώργος Κατρούγκαλος και δεχόταν ερωτήσεις, ένας πολίτης πήρε τον λόγο κι άρχισε να τον κατηγορεί για τις πολιτικές, τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση πολλών μέσα στην αίθουσα που φωνάζοντας ζήτησαν από τον συγκεκριμένο πολίτη να αποχωρήσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάποιος τον αποκάλεσε στέλεχος του ΕΠΑΜ και ο «διαμαρτυρόμενος» άρχισε να φωνάζει ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να σηκωθούν πολλοί από τους παρευρισκόμενους όρθιοι φωνάζοντάς του να σταματήσει.

Τελικά αποχώρησε και το επεισόδιο έληξε, με τον υπουργό να διατηρεί την ψυχραιμία του συνεχίζοντας να απαντά στις ερωτήσεις που του έκανε το ακροατήριο για περισσότερο από μία ώρα.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική στροφή των εξελίξεων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απόφαση του Eurogroup», επεσήμανε στην ομιλία του ο υπουργός Εργασίας.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βρισκόμαστε σε θετική στροφή «γιατί τελειώνει μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας η οποία δηλητηρίαζε την οικονομία. Και βέβαια δεν θέλαμε να τελειώσουμε την αξιολόγηση πάση θυσία, όπως έλεγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά θέλαμε να την κλείσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα μέτρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά δεν έχουμε απλώς υπόσχεση για το χρέος αλλά έχουμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη» τονίζοντας ότι ως το 2028 δεν θα έχουμε επιβάρυνση πάνω από το 15% του ΑΕΠ στην αποπληρωμή του χρέους και ανέφερε, ως μέτρο σύγκρισης, ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό είναι 18%.

Πρέπει να δείξουμε το στίγμα της πολιτικής μας, είπε ακόμα και εξήγησε ότι η κεντρική πολιτική σύγκρουση στην Ευρώπη είναι ανάμεσα σε δυνάμεις που θέλουν να διαλύσουν τις κατακτήσεις του 20ου αιώνα.

Σε νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που θέλουν να απορυθμίσουν και να καταργήσουν βασικά εργασιακά δικαιώματα. Από την άλλη πλευρά, είπε, είναι οι δυνάμεις της εργασίας που θέλουν να προωθήσουν σύγχρονες πολιτικές που χρειάζεται ένα κοινωνικό κράτος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα μνημόνια είναι συμπυκνωμένος αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ και δυστυχώς – συμπλήρωσε – για την Ευρώπη, αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονταν σε όλες τις χώρες, άρα το στοίχημα μας ήταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πως θα αναστρέφαμε αυτή την συνταγή που μας είχε προταθεί ως φάρμακο.

Δεν έγινε όμως αυτό κατορθωτό διότι, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, «υπερτιμήσαμε ιδιαίτερα το βαθμό που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποτιμήσαμε νεοφιλελεύθερους κύκλους που δεν ήθελαν μέσω της Ελλάδας να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες πολιτικές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here