Αντιδρούν οι πολιτικοί αρχηγοί στο ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου

0
7

 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο ασφαλιστικό του υπ. Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος έχει από το πρωί διαδοχικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ στις 18:00 θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν στις 11:00 με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ ακολούθησε στις 12:00 η συνάντηση με τον Βασίλη Λεβέντη.

«Ο Τσίπρας το μόνο που ψάχνει είναι μια συναίνεση στο λάθος», τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη συνάντηση. «Εχουμε σαφείς θέσεις για το ασφαλιστικό, επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε στη Βουλή», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στάθηκε στα νέα πλαφόν που θεσπίζονται για το ύψος των συντάξεων και όπως αποκάλυψε είναι 2.200 ευρώ για την κύρια σύνταξη και 3.000 για τις πολλαπλές συντάξεις.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και αρκετοί συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά. Δεν θέλει να αγγίξει τους βολεμένους. Με τον τρόπο που προχωρούν θα καταρρεύσουν. Τρώνε χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης αρνήθηκε να συναντηθεί για το σχέδιο Κατρούγκαλου και με κείμενό του στο διαδίκτυο επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα σημερινά ραντεβού.

«Βρήκε, λοιπόν, η κυβέρνηση τη λύση για το ασφαλιστικό και αυτές τις ώρες την στέλνει – αν δεν την έχει στείλει ήδη – στην «τρόικα» για έγκριση. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός ενημερώνει τους αρχηγούς αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!) για την πρόταση της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι οι συναντήσεις του κ.Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους. Καμία συζήτηση, καμία αλλαγή, καμία διόρθωση δεν μπορεί να γίνει επί των προτάσεών τους. Μόνο χειραψίες, αλληλοκατανόηση και κρύα χαμόγελα. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω», αναφέρει. Ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπ. Εργασίας, σημειώνει ότι «το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα. Δεν θα μετέχουμε, λοιπόν, σε συναντήσεις «έτσι χωρίς πρόγραμμα» επειδή οι τύποι το επιβάλλουν. Ήμασταν και είμαστε παρόντες για τα σημαντικά. Να συνεννοηθούμε πως θα σωθεί η χώρα. Όχι να συνεννοηθούμε πως θα είναι το κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας του πολιτικού συστήματος. Στα θεάματα, λοιπόν, και στις παράτες να μην μας υπολογίζουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here