Αντιμέτωπος με κατηγορίες για τρομοκρατία και εγκληματική δράση ο Αμπντεσλάμ

0
4

 

Κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική επίθεση και εγκληματική δράση απήγγειλαν οι διωκτικές αρχές του Βελγίου σε βάρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, αλλά και ενός άλλου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη μαζί του.

Ο άνδρας αυτός φέρεται να ονομάζεται Μονίρ Αχμέτ με το ψευδώνυμο Αμίν Τσουκρί. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, τα δύο ονόματα εντοπίζονται σε πλαστά έγγραφα.

Ένας τρίτος άντρας που επίσης συνελήφθη χθες στο ίδιο σπίτι, με το όνομα Αμπίντ Α., κατηγορείται ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για υπόθαλψη εγκληματιών.

Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος μιας γυναίκας, με το όνομα Ντζεμιλά Μ., αλλά αυτή αφέθηκε ελεύθερη.

Μία δεύτερη γυναίκα αφέθηκε επίσης ελεύθερη, χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Αμπντεσλάμ, συνεργάζεται με την αστυνομία, αλλά θ’ αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

«Συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Η Γαλλία ζητάει την έκδοσή του. Μπορώ να σας πω ότι θ’ αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία» δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος του, Σβεν Μέρι.

Στο μεταξύ, η Interpol ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη της να ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορα τους, καθώς η σύλληψη του Αμπντεσλάμ μπορεί να ωθήσει τους συνεργούς του, να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here