Αντιπαράθεση Άδωνι – Κουίκ για την Εξεταστική

0
12

 

Δύο βασικές αιτίες για τις οποίες πρέπει να γίνει η Εξεταστική Επιτροπή ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης οι δύο βασικές αιτίες είναι από τη μια οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού σταθμού στήριξης, (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο εξάμηνο του 2015, υποστήκαμε ζημία 100 δισ. ευρώ καθώς και οι δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ότι η ζημία την ίδια χρονική περίοδο υπερβαίνει τα 86 δισ. ευρώ είναι αληθές ή ψευδές; Γιατί δεν θέλετε να έρθετε με τα στοιχεία σας στην επιτροπή και να αντιπαλέψετε; διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι «την περίοδο εκείνη ζούσαν σε φανταστικό κόσμο», ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, λέγοντας, ότι το 2015 διαδήλωνε έξω από τη γερμανική πρεσβεία εναντίον της επίσκεψης Μέρκελ και θεωρούσε τους δανειστές τοκογλύφους, ενώ σήμερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει σε συνέντευξη, ότι εάν βγούμε στις αγορές θα δανειστούμε ακριβότερα από όσο δανειζόμαστε τώρα.

Η αναφορά στο πρόσωπό του προκάλεσε την απάντηση του κ. Κουίκ: «Δεν λέτε τίποτε για το εγκληματικό PSI που κατέστρεψε τη χώρα, ούτε για εκείνους που καλούσαν τους πολίτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here