Αντιπαράθεση στην Επιτροπή της Βουλής – Αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΒΙΝΤΕΟ)

0
4

 

Αντιπαράθεση, και εν τέλει αποχώρηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την Επιτροπή Οικονομικών, μετά την απόρριψη του αιτήματος να διεξαχθεί σήμερα η ενημέρωση της Επιτροπής για τη διαπραγμάτευση,από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γεράσιμος Μπαλαούρας αιτιολόγησε ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής σήμερα διεξάγεται για τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, το οποίο αφορά σε προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε διατάξεις οδηγιών της ΕΕ για φορολογικά θέματα και ανταλλαγής πληροφοριών (δηλαδή με την κανονική διαδικασία κι όχι το άρθρο 70 με βάση το οποίο ζητείται η ενημέρωση), ενώ -σύμφωνα με τον Κανονισμό- η κλήση του υπουργού είναι υποχρεωτική όταν το ζητούν τα 2/5 των μελών της Επιτροπής, κάτι που δεν συμβαίνει.

«Είναι δικαίωμα της Επιτροπής η ενημέρωση. Θα είναι θλιβερό αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσέρχονται αρνούμενοι την ενημέρωση της Επιτροπής και δι’ αυτής του ελληνικού λαού», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ), ενώ το αίτημα δήλωσαν ότι το συνυπογράφουν ο Χάρης Θεοχάρης εκ μέρους του Ποταμιού και ο Γεώργιος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων.

«Δεν έχουμε αντίρρηση να υπάρξει ενημέρωση. Όμως, η ουσία είναι στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται και στην οργάνωση της πάλης για να μπουν εμπόδια στα σχέδια αυτά», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σάκης Βαρδαλής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε μέτρα 5 δισ.» επισήμανε ο Γιάννης Κουτσούκος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, και μιλώντας για «θεσμική εκτροπή που οδηγεί σε καθεστωτικές αντιλήψεις» το κόμμα του αποχώρησε από την Επιτροπή. «Μόνο εσείς, η κ. Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος νομίζουν ότι μπορούν να μας απαγορέψουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία με την παρουσία μας. Θα θέσουμε το θέμα στη διάσκεψη των Προέδρων», είπε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here