Αντιπαράθεση Τόσκα – ΝΔ για την παρουσία αντιεξουσιαστών στο ΑΠΘ

0
3

 

Απρογραμμάτιστη επίσκεψη βουλευτών της ΝΔ δέχθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας ως παράσταση διαμαρτυρίας για την παρουσία των κατασκηνωτών στον προαύλιο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός χαρακτήρισε την κίνησή τους όπως και τις δηλώσεις και ανακοινώσεις που ακολούθησαν «εικονικές μάχες χαρακωμάτων».

Στο γραφείο του κ. Τόσκα προσήλθαν οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Γκιουλέκας, Θόδωρος Καράογλου και Γιώργος Καλαφάτης, οι οποίοι μετέβησαν εκεί για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάληψη του προαυλίου του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του «No Border Camp».

Ο Νίκος Τόσκας διέκοψε σύσκεψη που είχε την ώρα εκείνη, με ανώτατους παράγοντες του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. και δέχτηκε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους οποίους συζήτησε για περίπου 40 λεπτά.

Στη συνέχεια, όμως, οι βουλευτές κατά την αποχώρηση τους, προέβησαν σε δηλώσεις κατηγορώντας την κυβέρνηση και την αστυνομία για ανοχή στην ανομία, χαρακτηρίζοντας εκτός των άλλων ξέφραγο αμπέλι το Πανεπιστήμιο.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Είναι φανερή η προσπάθεια της Ν.Δ. για την δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο την μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος ‘νόμος και τάξη’, που επιλέγει να προωθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως, αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού, δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στην χώρα. Όταν εκ των πραγμάτων περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις ως μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας, χάνουν και τα ελάχιστα δείγματα πολιτικής αξιοπιστίας που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με άλλη ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τον Νίκο Τόσκα για προκλητική αδράνεια και τον χαρακτηρίζει ‘κατ’ ευφημισμόν υπουργό’, που ανέχεται την ανομία.

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση με δήλωση του Νίκου Τόσκα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναφέρει: «Την ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται με σοβαρά εθνικά θέματα, οι βουλευτές της ΝΔ επιδίδονται σε εικονικές μάχες χαρακωμάτων με αντίληψη μικροπολιτικής υστεροβουλίας και εμπάθειας την οποία, λυπάμαι, αλλά δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here