Αντιπαράθεση Ζωής-Κατρούγκαλου σε Ημερίδα Συνταγματολόγων

0
14

 

 

Ήταν η σειρά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου να τα «ακούσει» από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μετά την επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η πρώην πρόεδρος της Βουλής χρησιμοποίησε την ημερίδα της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματολόγων για την αντιπαράθεση της με τον υπουργό.

Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την συμφωνία είχε κάνει λόγο για εκβιασμό και παραβίαση των δημοκρατικών αρχών της Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική.

«Δεν χαίρομαι που ακούω από άνθρωπο που έχει γράψει για δικαιώματα και Δημοκρατία ότι δεν υπάρχει εναλλακτική», σχολίασε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι στην Ευρώπη και σε μία Δημοκρατία αυτή «δεν είναι μία αποδεκτή τοποθέτηση».

«Πεπλανημένα υπερασπίστηκα τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύοντας ότι οι αποφάσεις του ήταν αποτέλεσμα μόνο εκβιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι ο πρωθυπουργός «με τόσο συστηματικό και ψυχρό τρόπο καταργεί εναλλακτικές κι εργαλεία» και ρωτώντας «για ποιο λόγο προκλήθηκαν εκλογές σε συνεννόηση με δανειστές» και «για ποιο λόγο ήθελε να εξαφανίσει όσους αντιστάθηκαν».

Χαρακτήρισε «τρομακτική ενέργεια» τη λήξη εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και αναρωτήθηκε: «Αυτά τα κάνει κάποιος που δεν έχει εναλλακτική κι εκβιάζεται ή κάποιοι που είναι αποφασισμένοι και παραδομένοι σε μια πολιτική αντισυνταγματική κι αντικοινωνική πολιτική;».

Από την πλευρά του ο Γ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι σέβεται την άποψη της κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά εκείνη δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει. Πρόκειται για ένα πολιτικό θέμα που δεν θα λυθεί στην ημερίδα, πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here